Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνει συνεργάτες ο Χ. Θεοχάρης

Όσοι ακολουθούν τον Χάρη Θεοχάρη στο twitter το ξέρουν ήδη από χθες. Αναζητά τέσσερις συνεργάτες για το γραφείο του, με ανοιχτές διαδικασίες, με προκήρυξη που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Ψάχνει συνεργάτες ο Χ. Θεοχάρης
Όσοι ακολουθούν τον Χάρη Θεοχάρη στο twitter το ξέρουν ήδη από χθες. Αναζητά τέσσερις συνεργάτες για το γραφείο του, με ανοιχτές διαδικασίες, με προκήρυξη που αναρτήθηκε στη Διαύγεια και με καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τις εντυπώσεις κερδίζει η τελευταία παράγραφος, που αφορά την αμοιβή όσων επιλεγούν αλλά και το «κέρδος» της εμπειρίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «οι αποδοχές των θέσεων είναι αντίστοιχες των αμοιβών των στελεχών του δημόσιου τομέα. Το κέρδος των υποψηφίων που θα επιλεγούν θα είναι κυρίως οι εμπειρίες της συνεργασίας με άτομα με αντίστοιχους στόχους μέσα σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον, η ηθική ικανοποίηση της προσφοράς σε δράσεις που αφορούν το σύνολο των πολιτών και που προάγουν το δημόσιο συμφέρον σε μια κρίσιμη δημοσιονομική περίοδο για τη χώρα»…

Ο κ. Θεοχάρης αναζητά δύο ειδικούς συμβούλους και δύο ειδικούς συνεργάτες με εξειδίκευση στη Διοίκηση Έργων (Project Management) με πείρα σε έναν ή σε περισσότερους από τους ακόλουθους τομείς:

- στην ελεγκτική ή στον χρηματοπιστωτικό τομέα
- στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών
- στον έλεγχο εσωτερικών υποθέσεων
- στη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού

Κριτήρια για την επιλογή (ανάλογα με τη θέση, σύμφωνα με το άρθρο 55 ΠΔ 63/2005) θα αποτελέσουν τα παρακάτω:

- Η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου καθώς και η ποιότητα και το επίπεδο των σπουδών. Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου δεν είναι απαραίτητη, αλλά θα συνεκτιμηθεί.
- Η αποδεδειγμένη ικανότητα εύρεσης και υλοποίησης λύσεων.
- Η συνάφεια του πτυχίου και του μεταπτυχιακού τίτλου με το αντικείμενο.
- Η ευχέρεια στην προφορική και στη γραπτή χρήση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας.
- Η πολύ καλή επιτυχία ή επίδοση στην επαγγελματική δραστηριότητα.
- Η διεθνής εμπειρία.
- Η άριστη ικανότητα χρήσης εργαλείων πληροφορικής και του διαδικτύου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να δώσουν όσα στοιχεία ζητηθούν προκειμένου να ελεγχθεί η ανταπόκριση στα κριτήρια και στις απαιτήσεις της θέσης που θα καταλάβουν.

Όσοι επιλεγούν θα αξιολογηθούν μετά από 6 μήνες. Στη συνέχεια, θα αξιολογούνται ετησίως.

Δεν θα εξεταστούν αιτήσεις στην περίπτωση όπου ο ενδιαφερόμενος:

α) δε διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο,
β) είναι αναμεμειγμένος σε δικαστικές διαμάχες που είναι ασυμβίβαστες ή δημιουργούν σύγκρουση συμφερόντων με την επιδιωκόμενη ιδιότητα,
γ) δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ο ίδιος ή συγγενικά του πρόσωπα σε αντικείμενα συναφή ή σχετιζόμενα με τη φορολογική διοίκηση.

Όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν με απόλυτη εχεμύθεια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους το πλαίσιο αρχών που διέπει εκείνους που καταλαμβάνουν θέση στο δημόσιο τομέα. Επιπροσθέτως, θα υπόκεινται σε έλεγχο πόθεν έσχες και σε επιπλέον ελέγχους της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στεγάζεται, σήμερα, στην Καρ. Σερβίας 10, στο Σύνταγμα.

Οι αρμοδιότητες του νέου γραμματέα

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Θα έχει υπό τον έλεγχό του έξι Γενικές Διευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών καθώς και το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα (Γενική Διεύθυνση Φορολογίας, Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους, Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης) αλλά και την Ανώτατη Επιτροπή Τελωνειακών Αμφισβητήσεων (Α.Ε.Τ.Α.), το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο (Α.Χ.Σ.), καθώς και την εποπτείας του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου, Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης - Αλκοολούχων Ποτών (Ε.Τ.Ε.Π.Π.Α.Α.).

Στις αρμοδιότητες του γραμματέα εντάσσονται επίσης:

α) η εισήγηση για την πρόταση έκδοσης ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων,

β) η έκδοση πράξεων ατομικού χαρακτήρα,

γ) η εισήγηση για την έκδοση πράξεων κανονιστικού χαρακτήρα,

δ) η εισήγηση για την πρόταση έκδοσης διαταγμάτων, καθώς και η εισήγηση για την έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς,

ε) η υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η αποδοχή των γνωμοδοτήσεων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως και η αποδοχή και έγκριση πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εκτός των πρακτικών συμβιβασμού για την αναγνώριση απαιτήσεων κατά του ελληνικού δημοσίου,

στ) τα ερωτήματα και οι αποφάσεις για την επιλογή, προαγωγή, τοποθέτηση, μετακίνηση, μετάθεση των υπαλλήλων και των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων και των Ειδικών Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών με συγκεκριμένα κριτήρια που ορίζονται από τον νόμο.


* Η απόφαση για τις αρμοδιότητες του Χ. Θεοχάρη και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους συνεργάτες δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v