"Hi tech" η... «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Εφοδιασμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ήταν η οργάνωση " Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς " σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Συνεχίζεται η δίκη

Hi tech η... «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Εφοδιασμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ήταν η οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς " σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

"Η οργάνωση διέθετε βεβαιωμένη εξαιρετική υλικοτεχνική υποδομή παρακολούθησης, καταγραφής προσώπων, εγκαταστάσεων και τραπεζών, παραγωγής πλαστών δελτίων ταυτότητας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βίντεο καμερών, συσκευές παρακολούθησης και αποθήκευσης δεδομένων".

Ως προς τους δύο κατηγορούμενους, Γιάννη Μιχαηλίδη και Δημήτρη Πολίτη οι οποίοι συνελήφθησαν στην Κοζάνη επισημαίνεται ότι συμμετείχαν στην οργάνωση μαζί με άλλους επτά συγκατηγορουμένους τους καθώς "Μετά τις αρχές του 2008 συγκρότησαν και εντάχθησαν σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, από περισσότερα από τρία πρόσωπα που δρούσαν από κοινού και επεδίωκαν την τέλεση κακουργημάτων με κατανομή καθηκόντων, ρόλων και αρμοδιοτήτων. Εκφραστής της βούλησης των μελών της οργάνωσης ήταν πάντα η ομάδα, με τα μέλη της να αισθάνονται έναντι αλλήλων ως αποτελούντες ενιαία ομάδα με διαρκή και σε βάθος χρόνου δράση".

Η σύλληψη τεσσάρων ατόμων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και η κατά τις διωκτικές αρχές σύνδεσή τους με την οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς " έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση. Πέραν των Μιχαηλίδη και Πολίτη έχουν συλληφθεί ακόμη δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας είχε εμπλακεί εμμέσως και στην υπόθεση θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για τον Νίκο Ρωμανό, φίλο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και αυτόπτη μάρτυρα στο τραγικό επεισόδιο με δράστες τους ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο είχε κρίνει απαραίτητη τη μαρτυρία του εκείνος δεν προσήλθε ποτέ να καταθέσει στο πλαίσιο της δίκης.

Ο Νίκος Ρωμανός παραμένει στην Κοζάνη όπου αναμένεται πρώτα να απολογηθεί για το σκέλος των ληστειών και εν συνεχεία να μεταχθεί στην Αθήνα. Μέσω του συνηγόρου του κ. Φραγκίσκου Ραγκούση ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι "Τα κίνητρά μου είναι πολιτικά. Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα. Αποδέχομαι την ληστεία και τίποτα άλλο . Θα ακολουθήσει πολιτική μου δήλωση γιατί μόνο εγώ εκφράζω τον εαυτό μου και κανένας άλλος".

Τόσο ο Ρωμανός όσο και οι τρείς συλληφθέντες κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν κατά την σύλληψή τους από αστυνομικούς. "Δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Επιθυμώ η κακοποίησή μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών", δήλωσε μέσω του συνηγόρου του ο Ρωμανός.

Για τις καταγγελίες της κακοποίησης η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε προκαταρκτική έρευνα την οποία θα διενεργήσει το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της Ασφάλειας.


Στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη

Αμέσως μετά την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους οι Μιχαηλίδης και Πολίτης οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται σε εξέλιξη δίκη για ενέργειες της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Συνολικά κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 17 άτομα.

Ως προς τους Πολίτη και Μιχαηλίδη, όπως τους εξήγησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου , ο Πολίτης θα δικαστεί μόνο για οπλοκατοχή ( πλημμέλημα) καθώς, είχε κλητευθεί ως αγνώστου διαμονής και η ποινική δίωξη για τις κακουργηματικές κατηγορίες ανεστάλη, ενώ, ο Μιχαηλίδης, δικαζόταν ως "ωσεί παρών" καθώς είχε κλητευθεί σε γνωστή διεύθυνση. Η τελευταία αναφορά της προέδρου προκάλεσε τη θυμηδία του Μιχαηλίδη ο οποίος ανέφερε "είναι αστείο, αφού ήμουν γνωστής διαμονής, γιατί δεν ήρθε εκεί η αστυνομία να με συλλάβει; "

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι δύο συνδέονται με τη γιάφκα του Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης και είχε βρεθεί βαρύς οπλισμός.
Ο Μιχαηλίδης δήλωσε ότι δεν εκπροσωπείται από δικηγόρους και το Δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό από τον κατάλογο δυο συνηγόρων υπεράσπισης του. Οι συνήγοροι ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή για τη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό. Ο Πολίτης δικάζεται χωρίς δικηγόρο με τη συναίνεση του αφού αντιμετωπίζει πλημμεληματικές κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v