Εμπόριο: "Όχι" άνοιγμα τις Κυριακές λέει το 81,5%

Μια διαφορετική εικόνα, σε σύγκριση με άλλες έρευνες για τις επιπτώσεις την οικονομία από την απελευθέρωση λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, δίνουν τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ.

Εμπόριο: Όχι άνοιγμα τις Κυριακές λέει το 81,5%
Μια διαφορετική εικόνα, σε σύγκριση με άλλες έρευνες για τις επιπτώσεις την οικονομία από την απελευθέρωση λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, δίνουν τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για το θέμα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 81,5% των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εμπορίου διαφωνεί με το μέτρο της απελευθέρωσης λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις με λίγους εργαζόμενους παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό διαφωνίας, που αγγίζει το 90%.

Επίσης, το 84,9% των εμπόρων εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει θετική επίπτωση στην αγορά από την εισαγωγή του μέτρου της απελευθέρωσης λειτουργίας τις Κυριακές.

Παράλληλα, το 85,1% των επαγγελματιών δεν περιμένει θετική επίπτωση στην απασχόληση της επιχείρησης του από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως επισημαίνει το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, οι έμποροι αντιλαμβάνονται ότι σε περιόδους ύφεσης η ζήτηση και η υποκατανάλωση είναι σημαντικοί παράγοντες που επιδρούν στην οικονομική επίδοση (τζίρο, απασχόληση) ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας.


*** Ολόκληρη η έρευνα επισυνάπτεται στη στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v