"Είμαι I.T. Monkey" δηλώνει ο Θεοχάρης

«Περιγράφει τον εαυτό του ως I.T. Monkey (ο άνθρωπος που τα κάνει όλα), twitάρει σε φορολογούμενους μέχρι τη μία τη νύχτα και εμφανίζεται ώρες αργότερα φρεσκοξυρισμένος σε τηλεοπτική εκπομπή», σχολιάζει το RTRS.

Είμαι I.T. Monkey δηλώνει ο Θεοχάρης
Εκτενές αφιέρωμα και συνέντευξη του κ. Χάρη Θεοχάρη, του 42χρονου γενικού γραμματέα εσόδων του υπουργείου Οικονομικών που έχει μάλιστα 5ετή θητεία, φιλοξενεί το πρακτορείο Reuters το οποίο επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ο διορισμός του αντικατοπτρίζει την αναγνώριση ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί το απαρχαιωμένο φορολογικό σύστημα της χώρας».

Το Reuters επισημαίνει ότι ο κ. Θεοχάρης εργάστηκε στη Lehman Brothers και στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντής πληροφορικής στην Ασπίς Πρόνοια. «Ενεργός χρήστης του Twitter όπου περιγράφει τον εαυτό του ως I.T. Monkey (ο άνθρωπος που τα κάνει όλα), twitάρει σε φορολογούμενους μέχρι τη μία τη νύχτα και εμφανίζεται έξι ώρες αργότερα φρεσκοξυρισμένος σε τηλεοπτική εκπομπή», σχολιάζει το Reuters.

«Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που θα κλειδωθώ στον πύργο μου και δεν θα μιλάω σε κανέναν. Πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα τις υπηρεσίες και να μειώσουμε τις διαδικασίες ρουτίνας», δηλώνει ο ίδιος στη συνέντευξή του. «Δουλειά του είναι να ξεφορτωθεί την πολιτική χειραγώγηση του φορολογικού συστήματος και να απομακρύνει αξιωματούχους που δεν αποδίδουν στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρυθμίσεων», σχολιάζει το Reuters.

«Ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα στήριξης θέτουν σαφείς στόχους. Όλοι θα κρίνονται βάσει αυτών των στόχων κάθε τρίμηνο», σχολιάζει και ο ίδιος.

Ερωτηθείς από το Reuters, για το εάν μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως τις εξουσίες που απέκτησε απάντησε: «Θα είναι δύσκολο. Θα δούμε».

«Θα υπάρξει σκληρή αντίδραση, τόσο από την ίδια τη φορολογική διοίκηση όσο και από το πολιτικό σύστημα», δήλωσε και ο Διομήδης Σπινέλλης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην ανώτερος του κ. Θεοχάρη στο υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v