ΥΠΑΝ: Έργα 2,4 δισ. στο α΄ τετράμηνο

Έργα 2,4 δισ. ευρώ πρόκειται να δημοπρατηθούν ή να συμβασιοποιηθούν στο α΄ τετράμηνο του 2013, ανακοίνωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Καλογιάννης.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΥΠΑΝ: Έργα 2,4 δισ. στο α΄ τετράμηνο
Έργα 2,4 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ πρόκειται να δημοπρατηθούν ή να συμβασιοποιηθούν στο α΄ τετράμηνο του 2013, ανακοίνωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, όπως το Τιθορέα-Δομοκός και το Ροδοδάφνη-Ρίο, ενώ πρόκειται να προχωρήσει και η δημοπράτηση της οδού Ελευσίνας - Θήβας και του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Αναφερόμενος ειδικά στα σιδηροδρομικά έργα, ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι με τις εργολαβίες που προχωρούν θα ολοκληρωθεί το 95% ηλεκτροκίνησης και τηλεδιοίκησης του δικτύου, γεγονός που αναμένεται να συμβεί στα μέσα του 2016.

Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση 994, για το έργο Τρεις Γέφυρες - Πειραιά, ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι αναμένεται το πόρισμα της Δικαιοσύνης, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι προχωρούν κανονικά οι διαπραγματεύσεις για τα έργα παραχώρησης, δηλαδή για τους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους. Επίσης, το επόμενο δίμηνο θα υπάρχει καλύτερη εικόνα για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού.

Επίσης, ανέφερε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης των διοδίων.

Τέλος, αναφερόμενος στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρξει φιλικός διακανονισμός με την ανάδοχο εταιρία του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v