Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολάντ: Κάλεσμα για επενδύσεις σε Γαλλικές ΜμΕ

Καλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν ευρύτατα στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που θα τους απευθυνθούν, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ολάντ: Κάλεσμα για επενδύσεις σε Γαλλικές ΜμΕ
Καλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν ευρύτατα στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που θα τους απευθυνθούν, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας ενώπιον Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών σε γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι είναι μια κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα αλλά και για τη Γαλλία. "Ήλθα για να ενισχύσω την οικονομική και διοικητική συνεργασία των δυο χωρών", σημείωσε. 

Ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε ότι "η Γαλλία ανέκαθεν ήταν στο πλευρό της Ελλάδας. Το αποδείξαμε τους τελευταίους μήνες, μεριμνώντας για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη". Εξήρε δε τη στάση της Άγκελας Μέρκελ, αλλά και τις επιλογές των Ελλήνων που επέτρεψαν, όπως σημείωσε, να κερδηθεί εκείνη η μάχη.

"Η ευρωζώνη βγήκε από την κρίση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε πλέον είναι να εμπιστευθούμε και να επενδύσουμε στην Ελλάδα", σημείωσε. 

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε στην ανεργία στην Ελλάδα και δη, στους νέους, που έχει ξεπεράσει το 60%. "Τους έχω στο μυαλό μου", σημείωσε, τονίζοντας ότι και στη Γαλλία η κατάσταση είναι παρόμοια 

Έκανε λόγο για 120 επιχειρήσεις που έχουν ήδη δραστηριότητα στην Ελλάδα και εμφανίζουν κύκλο εργασιών 2 δισ. ευρώ. Αναφέρθηκε ειδικότερα στις Bic, Lafarge, Endesa, Alstom κ.α.  

"Μας ενδιαφέρει να διευρυνθούν οι συνεργασίες. Επιθυμώ να προωθήσω τις γαλλικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα", τόνισε.  

"Υπάρχουν ευκαιρίες και πρέπει οι γαλλικές επιχειρήσεις να τις αξιοποιήσουν, φυσικά μέσω των διαγωνισμών. Ο καλύτερος θα νικήσει", υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ειδικό ταμείο επενδύσεων που δημιουργείται, με κεφάλαια από διάφορες χώρες και χρηματοδοτικές δομές, "έτσι, και τα γαλλικά κεφάλαια θα μπορέσουν να συμμετάσχουν ενεργά", υπογράμμισε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v