Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς:Κάλεσμα σε Τουρκία για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα

Πρόσκληση στην Τουρκία για να λυθούν ειρηνικά και φιλικά οι όποιες διαφορές για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Σαμαράς:Κάλεσμα σε Τουρκία για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα
Πρόσκληση στην Τουρκία για να λυθούν ειρηνικά και φιλικά οι όποιες διαφορές για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου Athens Energy Forum 2013.

Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού εστίασε κυρίως στον δυνητικό ρόλο της χώρας στη διαμετακόμιση και στην παραγωγή ενέργειας ενώ, όπως είπε, η θέση της θα πρέπει να θεωρείται αναβαθμισμένη από το ότι έχει υπογράψει τη Διεθνή Συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας, ενώ χώρες όπως η Τουρκία, παρότι το επικαλούνται, δεν έχουν προχωρήσει σε υπογραφή.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς τόνισε το ενδιαφέρον των συμμάχων και εταίρων της χώρας για τον ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης, με ιδιαίτερη αναφορά σε όσα είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στην υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας - Ιταλίας για τον αγωγό TAP που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο μέσω της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v