Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λίστα Λαγκάρντ: Υπό έλεγχο 49 ονόματα

Την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών για την άμεση πρόσληψη στο ΣΔΟΕ επιπλέον προσωπικού θα ζητήσει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Κατάλογο 49 ονομάτων παρέδωσε στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Λίστα Λαγκάρντ: Υπό έλεγχο 49 ονόματα
Κατάλογο με 49 ονόματα παρέδωσε στην επιτροπή της Βουλής το στέλεχος του ΣΔΟΕ και χειριστής ελέγχου της Λίστας Λαγκάρντ Παναγιώτης Μαντούβαλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρονται να έχουν τα μεγαλύτερα ποσά καταθέσεων, τα οποία κυμαίνονται από 3 εκατ. ευρώ έως 550 εκατ. ευρώ περίπου, και έχουν ειδοποιηθεί από το ΣΔΟΕ να προσέλθουν για έλεγχο προκειμένου να τα δικαιολογήσουν.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες, τα 49 ονόματα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Παναγιώτης Μαντούβαλος είναι:

1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΕΡΤΣΟΣ, 2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ, 3. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ, 4. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ, 5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ, 6. ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, 7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ, 8. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΝΙΟΣ, 9. ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΑΛΛΙΤΣΗ, 10. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ, 11. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΤΖΩΡΟΣ, 12. ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, 13. ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΗΛΙΑΔΗ, 14. ΣΑΜΠΙ ΜΥΩΝΗΣ, 15. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ, 16. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, 17. ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ, 18. ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΖΟΥΜΑΡΑ, 19. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΟΚΑ, 20. ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΑΣ, 21. ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΚΑΣ, 22. ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, 23. ΗΛΙΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, 24. ΣΟΛΩΜΟΝΤΑΣ ΛΕΒΥ, 25. ΜΑΡΙΑΝΑ ΦΙΞ, 26. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 27. ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 28. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΟΥΝΗ, 29. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΤΟΥΝΗ, 30. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΤΣΑΣ, 31. MUHIEDDINE GHANDOUR, 32. ΜΑΤΡΩΝΑ ΕΓΚΟΝ, 33. ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ, 34. ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, 35. ΣΩΤΗΡΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, 36. ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, 37. ΠΟΛΥΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, 38. ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΡΙΤΣΑΣ, 39. ΜΑΡΙΑ ΚΡΙΤΣΑ, 40. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΤΣΑΣ, 41. ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 42. ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ, 43. ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ, 44. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΪΜΕΖΗ, 45. ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΑΡΚΑΣ, 46. ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, 47. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ, 48. ΦΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, 49. ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω ονόματα αφορούν μεγάλες οικογένειες επιχειρηματιών και εφοπλιστών και κατ’ ουδέν τρόπο η καταγραφή τους δεν συνιστά αφεαυτής τεκμήριο φοροδιαφυγής. Έκπληξη δημιουργεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το ΣΔΟΕ δίνει μόνο πέντε ημέρες περιθώριο για να υποβληθούν έγγραφα και στοιχεία αναφορικά με τις καταθέσεις τους.


Δεν φτάνει το προσωπικό του ΣΔΟΕ

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών για την άμεση πρόσληψη στο ΣΔΟΕ επιπλέον προσωπικού θα ζητήσει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, μετά τη διαπίστωσή της ότι ο έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ δεν προχωρά. 

Η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την επίμαχη λίστα, αποφάσισε να στείλει άλλες δύο επιστολές.

Η πρώτη θα απευθύνεται προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, που ασχολούνται με την υπόθεση και θα τους ζητά να επισπεύσουν τους ελέγχους των μεγαλύτερων λογαριασμών της λίστας.

Η δεύτερη επιστολή θα σταλεί προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, με στόχο να στείλουν οι τράπεζες στο ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από το άνοιγμα των λογαριασμών.

Καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για προβλήματα υποστελέχωσης της υπηρεσίας.

Όπως φέρεται να δήλωσε στην Επιτροπή ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο ίδιος έχει προτείνει να δημιουργηθούν πέντε ομάδες των 20 ατόμων για να μπορέσουν να προχωρήσουν γρήγορα τους ελέγχους, όμως για τα 100 εξειδικευμένα στελέχη που ζήτησε έχουν σταλεί μόλις δύο απλοί υπάλληλοι.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ θα πάει σε βάθος χρόνου, όχι μόνο επειδή οι τράπεζες δεν έχουν στείλει ακόμα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά και γιατί η υπηρεσία έχει επιπλέον να διερευνήσει και τη λίστα με τα 54.000 εμβάσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v