Περιθώριο "προσωπικής" παράτασης για τα εμβάσματα

Περιθώριο «προσωπικής» παράτασης, πέραν της προθεσμίας της 20ής Μαρτίου, για τη συγκέντρωση δικαιολογητικών σε φορολογούμενους που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό, δημιουργεί εγκύκλιος του Γ. Μαυραγάνη.

Περιθώριο προσωπικής παράτασης για τα εμβάσματα
Περιθώριο «προσωπικής» παράτασης, πέραν της προθεσμίας της 20ής Μαρτίου, για τη συγκέντρωση δικαιολογητικών σε φορολογούμενους που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό, δημιουργεί εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.

Με την εγκύκλιο ενημερώνονται οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. ότι η ειδική εφαρμογή που λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr της Γ.Γ.Π.Σ. θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 20.3.2013, επειδή υπάρχουν αιτήσεις από πολλούς φορολογούμενους με τις οποίες ζητούν παράταση της προθεσμίας για την εκ μέρους τους ενημέρωση της ανωτέρω εφαρμογής.

Περαιτέρω, ορίζεται στην εγκύκλιο πως «στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι με αιτήσεις τους ζητούν παράταση της προθεσμίας υποβολής των οικείων δικαιολογητικών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., επειδή δεν μπορούν να τα συγκεντρώσουν έγκαιρα λόγω καθυστέρησης εκ μέρους τρίτων (π.χ. τραπεζών), οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. παρακαλούνται να εξετάζουν κάθε περίπτωση χωριστά και να χορηγούν τη σχετική παράταση εφόσον το κρίνουν απολύτως απαραίτητο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v