Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνουν τη "χρυσή τομή" για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Τη χρυσή τομή ανάμεσα στις απαιτήσεις της τρόικας και στις επιδιώξεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών αναζητούν σε νέα σύσκεψη.

Ψάχνουν τη χρυσή τομή για ληξιπρόθεσμες οφειλές
Τη χρυσή τομή ανάμεσα στις απαιτήσεις της τρόικας για δόσεις που δεν θα υπερβαίνουν τις 12 και στις επιδιώξεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, συνεχίζουν να αναζητούν σε νέα σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας στελέχη της τρόικας και εκπρόσωποι των δύο υπουργείων.

Η σύσκεψη ξεκινά αυτήν την ώρα, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε συνάντηση μιας ώρας στο υπουργείο Οικονομικών με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου.

Όπως ανέφεραν στη συνέχεια πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο συναντήσεις με την τρόικα και αν δεν βρεθεί λύση για τα ληξιπρόθεσμα το θέμα θα παραπεμφθεί στον πρωθυπουργό.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η άμεση εφαρμογή της ρύθμισης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι έως την 1η/7/2013 να μεταφερθούν όλα τα χρέη ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία στο ΙΚΑ και από το 2017 να βεβαιωθούν όλα στην εφορία, προκειμένου να αναζητούνται κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v