Με Grexit απειλεί συνεργάτης της Μέρκελ

«Μακροπρόθεσμα, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν μια πιθανή εναλλακτική λύση, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την ίδια την Ελλάδα» δήλωσε ο Αλ. Ντόμπριτ, γ.γ. του CSU.

Με Grexit απειλεί συνεργάτης της Μέρκελ
Την απειλή της ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη επαναφέρει στενός συνεργάτης της Άγκελα Μέρκελ. Ο λόγος για τον γενικό γραμματέα των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag δήλωσε: «Μακροπρόθεσμα, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν μια πιθανή εναλλακτική λύση, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την ίδια την Ελλάδα».

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρώ εξακολουθεί να προέρχεται από την Ελλάδα», υποστηρίζει ο κ. Ντόμπριντ και υποστηρίζοντας ότι δικαίως το κόμμα του, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση. «Τώρα μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το κατά πόσο εξακολουθεί ο ίδιος να επιθυμεί να εκδιωχθεί η Ελλάδα, απαντά: «Δημιουργήσαμε μία κατάσταση που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στη σταθερότητα και να επιτύχει ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο εξακολουθώ να πιστεύω ότι, εάν η Ελλάδα είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να αποκαταστήσει οικονομική σταθερότητα, τότε θα πρέπει να υπάρχει για αυτήν και η δυνατότητα ενός δρόμου εκτός ευρωζώνης». Ζήτησε τέλος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να θέσει επιτέλους το νομικό πλαίσιο για τη δυνατότητα ελεγχόμενης πτώχευσης και εξόδου χωρών από τη νομισματική ένωση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v