Υπόθεση Λαυρεντιάδη: Πέντε νέες συλλήψεις

Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη σε βάρος ισάριθμων ατόμων για τα οποία υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση της Proton Bank με κεντρικό πρόσωπο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Υπόθεση Λαυρεντιάδη: Πέντε νέες συλλήψεις
Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη σε βάρος ισάριθμων ατόμων για τα οποία υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση της Proton Bank με κεντρικό πρόσωπο τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Εκτιμώντας τα στοιχεία και μετά την "εξαφάνιση" του γιου του Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργου, ο οποίος κλήθηκε προς απολογία, αλλά δεν προσήλθε, η ανακρίτρια έκρινε πως τα πέντε πρόσωπα που είναι κατηγορούμενα στην υπόθεση είναι ύποπτα φυγής. Η κ. Χατζάκη εξέδωσε εντάλματα προκειμένου οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν ενώπιόν της και να απολογηθούν για εμπλοκή τους στην υπόθεση της Proton.

Ειδικότερα, βάσει των ενταλμάτων της ανακρίτριας, συνελήφθησαν:

Αντώνης Ρογκόπουλος, επιχειρηματίας, μέτοχος του γηπέδου Καραϊσκάκη, ως εκπρόσωπος του 50% που είχε εξαγοράσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο κ. Ρογκόπουλος, εξ αυτού του λόγου μετείχε μια περίοδο και στο Δ.Σ. του Ολυμπιακού. Πάντως ήδη το 50% του γηπέδου -της πλευράς Λαυρεντιάδη- έχει δεσμευθεί μετά από εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διεξήγαγε ολόκληρη την έρευνα.

Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alapis, συμφερόντων Λαυεντιάδη.

Αθανασία Τόλη, σύζυγος του κ. Καραμούζη, η οποία φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατ. από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρίας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε γι' αυτόν τον λόγο.

Γιώργος Γιωργάρας και ο Ηλίας Μακρής, οι οποίοι εμφανίζονται ως συνεργάτες του επιχειρηματία, που πήραν δάνεια ως εκπρόσωποι εταιριών.

Οι συλληφθέτες αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v