Έρευνα σε Παπακωνσταντίνου για ζεόλιθο

Ελεγχόμενος και πάλι από τη δικαιοσύνη είναι ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.

Έρευνα σε Παπακωνσταντίνου για ζεόλιθο
Ελεγχόμενος και πάλι από τη δικαιοσύνη είναι ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, επί θητείας του στο υπουργείο περιβάλλοντος, σταμάτησε επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου από ελληνική εταιρία στα Πετρωτά του Έβρου, ύψους 40 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέτοχος στη συγκεκριμένη εταιρία είναι το Δημόσιο, το οποίο εκτιμάται ότι ζημιώθηκε κατά εκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα εισάγει σε πολύ ακριβή τιμή ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και την Τουρκία ενώ στη Βουλγαρία το κοίτασμα εκμεταλλεύεται η ελληνική εταιρία S&P. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέλος του ΔΣ της συγκεκριμένης εταιρίας είναι η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέλφη του πρώην υπουργού, η οποία ελέγχεται και στο πλαίσιο της έρευνας για τη Λίστα Λαγκάρντ. 

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε προκαταρκτική έρευνα με αφορμή το δημοσίευμα προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη αδικήματος. 
  
Αναφορικά με το θέμα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε:

"Για την ουσία της υπόθεσης, ο τότε αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης έχει απαντήσει με δελτίο τύπου: 'Διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου από το 2007 και όλες οι υπηρεσιακές ηγεσίες, με νομική τεκμηρίωση από το ΝΣΚ αρνήθηκαν να συναινέσουν σε μια απευθείας ανάθεση και για να μην υπάρχουν σκιές, ο φάκελος της επένδυσης έχει ήδη από το 2011 σταλεί από το υπουργείο στον αρμόδιο εισαγγελέα'.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επίσης σχολιάζει ως εντυπωσιακή την αναπαραγωγή της είδησης στα ηλεκτρονικά μέσα και καταλήγει: "Περιμένω σε λίγο να ακούσω και τις ευθύνες μου για τον Τρωικό Πόλεμο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v