Αναβολή στην on line σύνδεση ΣΔΟΕ με καταθέσεις

Δύο με τρεις μήνες πίσω πηγαίνει η απευθείας πρόσβαση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων ελέγχονται για μεγάλη φοροδιαφυγή.

Αναβολή στην on line σύνδεση ΣΔΟΕ με καταθέσεις
Δύο με τρεις μήνες πίσω πηγαίνει η απευθείας πρόσβαση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων ελέγχονται για μεγάλη φοροδιαφυγή, ενώ επί του παρόντος τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ παραδίδονται στους ελεγκτές υπό τη μορφή excel.

Πηγές του ΣΔΟΕ συνδέουν τις καθυστερήσεις με την αναταραχή των τελευταίων ημερών και υποστηρίζουν ότι η διαδικασία είναι συμφωνημένη.

Υπενθυμίζεται ότι την άμεση διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με τις τράπεζες είχε προαναγγείλει με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με εκείνη την ανακοίνωση "στα πλαίσια της αξιοποίησης περισσοτέρων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών, δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα. Αυτή θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v