ΤΤ: Κάλυψη εισφορών ως 7 χρόνια σε εθελούσια

Την κάλυψη έως επτά χρόνια των εισφορών όσων υπαλλήλων του ΤΤ κάνουν χρήση του προγράμματος εθελούσιας χωρίς να συμπληρώνουν τα απαραίτητα χρόνια συνταξιοδότησης προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

ΤΤ: Κάλυψη εισφορών ως 7 χρόνια σε εθελούσια
Την κάλυψη έως επτά χρόνια των εισφορών όσων υπαλλήλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κάνουν χρήση του προγράμματος εθελούσιας χωρίς να συμπληρώνουν τα απαραίτητα χρόνια συνταξιοδότησης προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται «η πραγματική συντάξιμη υπηρεσία, όσων από τους ανωτέρω υπαλλήλους ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις άμεσης καταβολής της σύνταξης τους από τους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης καθώς και του εφάπαξ βοηθήματος από τον φορέα πρόνοιας και το μέρισμα από το ΜΤΠΥ, προσαυξάνονται με όσα έτη υπολείπονται για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων αυτών. Η προαναφερόμενη προσαύξηση δεν μπορεί να υπερβεί τα 7 έτη».

Όπως προσθέτει, «οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη, για την αναγνώριση ως συνταξίμου του ανωτέρω πλασματικού χρόνου, στους φορείς κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας καθώς και στο ΜΤΠΥ βαρύνουν το μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε» και καταβάλλονται στον κάθε φορέα εφάπαξ εντός τριμήνου από την ημερομηνία εθελούσιας αποχώρησης, παρεχομένης έκπτωσης 15% επί του καταβαλλομένου ποσού».

Με άλλα άρθρα του νομοσχεδίου προωθούνται οι γνωστές ρυθμίσεις που προβλέπουν ορίζεται η δυνατότητα χορήγησης προσωρινής σύνταξης τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης στους Δημόσιους υπαλλήλους, ίση με το 50% του βασικούς τους μισθού αλλά και οι όροι με τους οποίους θα μεταβιβάζονται στο Δημόσιο οι αδρανείς καταθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v