Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόγραμμα απασχόλησης νέων ανέργων

H ICAP People Solutions και το ΚΕΚ Ευρωεργασιακή συνεργάζονται προκειμένου να βοηθήσουν εταιρίες να επιλέξουν ανέργους έως 29 ετών, οι οποίοι θα εργαστούν για 5 μήνες αμειβόμενοι από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Πρόγραμμα απασχόλησης νέων ανέργων
H ICAP People Solutions και το ΚΕΚ Ευρωεργασιακή συνεργάζονται προκειμένου να βοηθήσουν εταιρίες να επιλέξουν ανέργους έως 29 ετών, οι οποίοι αφού εκπαιδευτούν, θα εργαστούν για 5 μήνες αμειβόμενοι από το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει τα υπουργεία Εργασίας, Παιδείας και Ανάπτυξης και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια, δίνονται κίνητρα στις εταιρείες να προχωρήσουν σε προσλήψεις εφόσον το επιθυμούν.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρίες, με τη χρήση προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων, έχουν την ικανότητα και εμπειρία να συγκεντρώσουν τις ανάγκες σε θέσεις πρακτικής άσκησης, να τις ταυτίσουν με τα προφίλ των ανέργων, να εξασφαλίσουν την γρήγορη συναίνεση των εταιριών ως προς τους υποψήφιους και, στη συνέχεια, να εκπαιδεύσουν και να τοποθετήσουν τους ενδιαφερόμενους στις κατάλληλες θέσεις.

Ήδη, η ανταπόκριση των εταιριών είναι μεγάλη, γεγονός που δείχνει και τη διάθεσή τους να συμβάλουν στην αύξηση των ευκαιριών προς τη νέα γενιά επαγγελματιών (μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί στην ICAP Group πάνω από 7.000 θέσεις από 1.000 εταιρίες).

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και έχει ανακοινωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας, Παιδείας και Ανάπτυξης.

Στόχος του προγράμματος είναι η επίτευξη μιας δομημένης εισόδου νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία θα καταλήγει στην 5μηνη τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε εταιρίες/επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Κατ αυτόν τον τρόπο οι νέοι αποκτούν εμπειρία εργασίας, αμειβόμενοι από το Πρόγραμμα, αλλά και οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα έχουν την δυνατότητα να επωφεληθούν από την προσφορά εργασίας ανά νέο άνεργο που θα απασχολήσουν, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική ή διοικητική συμμετοχή πλην της προσφοράς εργασιακής εμπειρίας.

Οι νέοι αυτοί θα πρέπει να είναι απόφοιτοι είτε 2βάθμιας, είτε μετά-2βάθμιας, είτε 3βάθμιας εκπαίδευσης μέχρι και μεταπτυχιακού, να μην είναι μεγαλύτεροι των 29 ετών και να πληρούν κάποια κριτήρια ανεργίας και οικονομικής οικογενειακής κατάστασης. Οι νέοι που θα επιλεγούν θα αμείβονται κατά τη διάρκεια του Προγράμματος ανάλογα με την κατηγορία τους.

Σημειώνεται ότι η Δράση βρίσκεται ακόμη στην φάση της Διαβούλευσης υπουργείου Κοινωνικών Εταίρων.

Η εκπαίδευση των 20μελών, 25μελών τμημάτων θα διαρκεί 3 εβδομάδες και σχεδόν αμέσως μετά από κάποιες τυπικές διευθετήσεις, θα αναλαμβάνουν εργασία στις επιχειρήσεις.

Ο αριθμός των ανέργων που θα μπορεί κάποια εταιρία να προσλάβει για πρακτική άσκηση, θα είναι συνάρτηση του προσωπικού της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.icapcareer.gr για τις εταιρείες και www.vriskodoulia.gr για τους άνεργους έως 29 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v