"Προστατευμένη η Ελλάδα από κυπριακή κρίση"

Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη. Υπάρχει διαβεβαίωση και από την ΕΚΤ και από το Eurogroup δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή. Εκτίμησε ότι θα βρεθεί γρήγορα λύση για το πρόβλημα της Κύπρου.

Προστατευμένη η Ελλάδα από κυπριακή κρίση
«Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη. Υπάρχει διαβεβαίωση και από την ΕΚΤ και από το Eurogroup. Όσα προβλήματα υπάρχουν σχετίζονται με την παρουσία των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα και για όσο διάστημα δεν βρίσκεται λύση στην Κύπρο. Η πλέον βιώσιμη λύση για την οποία υπήρξε συμφωνία της Κύπρου στο Eurogroup είναι να πωληθούν αυτά τα καταστήματα σε ελληνική τράπεζα ή τράπεζες». Τα παραπάνω υποστήριξε ο Γ. Στουρνάρας στην ενημέρωση που έκανε σε βουλευτές αναφορικές με τις εξελίξεις.

Τόνισε ότι όπως τον πληροφόρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σενάριο, που θα εξασφαλίζει τα κριτήρια της βιωσιμότητας του χρέους και τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά κριτήρια, ενώ για όσο χρόνο χρειαστεί, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στις κυπριακές τράπεζες.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «πολλοί θα αναρωτηθούν, υπάρχει σχέδιο B; Σε αυτό το ερώτημα, χρειάστηκε πολλές φορές να απαντήσει στο παρελθόν η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, τουλάχιστον από τη στατιστική, ανταποκρίθηκε πάντοτε με επιτυχία, γιατί στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πάντοτε βρέθηκαν λύσεις».


***Ολόκληρη η εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v