Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ της ακύρωσης του PSI ο τέως πρόεδρος ΣΔΑ

Υπέρ των ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου που ζητούν ακύρωση του «κουρέματος» των ομολόγων τους τάχθηκε με δήλωσή του ο τέως πρόεδρος του ΔΣΑ Δ.Παξινός, με αφορμή την αυριανή συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Υπέρ της ακύρωσης του PSI ο τέως πρόεδρος ΣΔΑ
Υπέρ των εκατοντάδων ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου που ζητούν την ακύρωση του «κουρέματος» των ομολόγων τους τάχθηκε με δήλωσή του ο τέως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, με αφορμή την αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων εκατοντάδων ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου που ζητούν να ακυρωθεί το «κούρεμα» (PSI) ομολόγων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που έγινε τον περασμένο χρόνο, .

Συγκεκριμένα, ο κ. Παξινός ζήτησε από τους δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστούν ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανοχών τους προς κάθε κατεύθυνση.

Η δήλωση του κ. Παξινού:

«Κατά παράβαση βασικών αρχών του Συντάγματος, αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) τον περασμένο Μάρτιο η τρικομματική Κυβέρνηση «κούρεψε» κατά 53,5% όλα τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και τα αντικατέστησε με νέους τίτλους ομολόγων οι οποίοι θα αποπληρωθούν μέχρι το 2042, ανεβάζοντας έτσι τις απώλειες των ομολογιούχων στο 75%.

Με τις καθ’ υπαγόρευση των Τροϊκανών ενέργειες της Τριανδρίας εύρωστα ασφαλιστικά Ταμεία οδηγήθηκαν στο Καιάδα, ενώ μικροεπενδυτές έχασαν το αποκούμπι των γερατειών τους, αφού είχαν εναποθέσει για ασφάλεια τις οικονομίες και το εφάπαξ τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Την ίδια στιγμή χάθηκε η πίστη τόσο των απλών πολιτών όσο και των επενδυτών, αφού απροκάλυπτα το Ελληνικό Δημόσιο τους εξαπάτησε βάζοντας το χέρι του στην τσέπη τους.

Οι δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστούν ότι ο ελληνικός λαός, μετά την τεράστια ανοχή που έδειξε στην επιβολή των σκληρών οικονομικών μέτρων του πρώτου Μνημονίου που κρίθηκαν συνταγματικά και νόμιμα, δεν αντέχει άλλη οικονομική, ηθική και ψυχολογική καταρράκωση.

Παράλληλα, οι δικαστές πρέπει να αναλογιστούν ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανοχών τους προς κάθε κατεύθυνση.

Κύριοι δικαστές, η κοινωνία προσβλέπει σε εσάς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v