Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέκα προσφορές για τα έξι ακίνητα του εξωτερικού

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα ανοίξουν οι δέκα οικονομικές προσφορές που υποβλήθηκαν χθες για την απόκτηση έξι ακινήτων του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό.

Δέκα προσφορές για τα έξι ακίνητα του εξωτερικού
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) θα ανοίξουν οι δέκα οικονομικές προσφορές που υποβλήθηκαν για την απόκτηση έξι ακινήτων του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό.

Χθες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το οικόπεδο στη Λευκωσία, κτίριο σε μία από τις καλύτερες περιοχές του Λονδίνου, κτίριο στο Βελιγράδι, ακίνητο στη Λιουπλιάνα, κτίριο στην Τασκένδη και πολυόροφο κτίριο στις Βρυξέλλες.

Στο Λονδίνο, το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί βίλλα αρχιτεκτονικής τύπου «Italianate», διατηρητέα μονοκατοικία δεύτερης διαβάθμισης, 810 τ.μ., στην περιοχή του Holland Park, που προτιμούν αρκετοί κροίσοι.

Το κτήριο επωφελείται από έναν πίσω κήπο που επικοινωνεί άμεσα με το πάρκο και η ελάχιστη τιμή είναι τα 22.000.000 στερλίνες.

Στη Λευκωσία πωλείται έκταση οκτώ στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Κύκκος, στον Δήμο Έγκωμης, στην καλύτερη τοποθεσία της Λευκωσίας. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται δύο υπουργεία, δύο Πανεπιστήμια, πρεσβείες και γραφεία πολλών εταιρειών. Η ελάχιστη τιμή είναι τα 5.000.000 ευρώ.

Στις Βρυξέλλες, το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί 9οροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 3.000 τετραγωνικών μέτρων, στο Quartier Leopold (οδός Montoyer). Το Quartier Leopold είναι ο τόπος στέγασης των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αποτελεί μέρος του κέντρου της πόλης. Ως τιμής εκκίνησης έχουν οριστεί τα 3.240.000 ευρώ.

Στο Βελιγράδι πωλείται ακίνητο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της σερβικής πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στο δήμο Vracar. Πρόκειται για 4όροφο κτήριο που αποτελείται από ένα ισόγειο και τέσσερις ορόφους, συνολικής επιφάνειας 2.387 τ.μ. Η ελάχιστη τιμή ορίστηκε στα 2.000.000 ευρώ.

Στη Λιουμπλιάνα πωλείται διώροφο διατηρητέο με ελάχιστη τιμή τα 1.400.000 ευρώ και στην Τασκένδη ένα διώροφο αυτόνομο κτίσμα και τιμή εκκίνησης τα 300.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v