Περιθώριο έως 2/4 για βεβαιωμένες οφειλές Μαρτίου

Περιθώριο έως τις 2 Απριλίου έχουν οι φορολογούμενοι για την εξόφληση βεβαιωμένων οφειλών τους στις Δ.Ο.Υ καθώς εξαιτίας των αργιών, οι πληρωμές τους θα θεωρείται ότι έχουν γίνει με ημερομηνία 29 Μαρτίου.

Περιθώριο έως 2/4 για βεβαιωμένες οφειλές Μαρτίου
Περιθώριο έως τις 2 Απριλίου έχουν οι φορολογούμενοι για την εξόφληση βεβαιωμένων οφειλών τους στις Δ.Ο.Υ καθώς εξαιτίας του Πάσχα των Καθολικών και τις ειδικές αργίες διατραπεζικών συναλλαγών, οι πληρωμές τους θα θεωρείται ότι έχουν γίνει με ημερομηνία 29 Μαρτίου.

Αυτό προκύπτει από δύο εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες:

- Η πίστωση των βεβαιωμένων, στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.), χρεών των οφειλετών η οποία αφορά στις εισπράξεις που θα πραγματοποιηθούν από τους αρμόδιους φορείς (εκτός των Δ.Ο.Υ.) κατά τις ημερομηνίες 29 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου 2013 θα διενεργείται με ημερομηνία 29 Μαρτίου 2013.

- κατά το έτος 2013 οι ημέρες «ειδικής αργίας» διατραπεζικών συναλλαγών (άρθρο 11 Ν.3336/2005, ΦΕΚ Α 96/20.04.05) είναι η 29η Μαρτίου και η 1η Απριλίου. Κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες θα γίνονται αποδεκτές από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τραπεζικές επιταγές που θα προσκομίζονται με ημερομηνία έκδοσης την 2α Απριλίου 2013.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω επιταγές πρέπει να συμπεριλαμβάνονται–καταχωρούνται στο πινάκιο των ημερών που εισπράχθηκαν και να αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος ανεξάρτητα από την αναγραμμένη ημερομηνία έκδοσής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v