Λαβίδας: Ευκαιρίες στις Παρευξείνιες αγορές

Το 4ο Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα: «Τα ελληνικά προϊόντα στις Παρευξείνιες αγορές» διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή, εκτίμησε ο Αθ. Λαβίδας.

Λαβίδας: Ευκαιρίες στις Παρευξείνιες αγορές
Το 4ο Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα: «Τα ελληνικά προϊόντα στις Παρευξείνιες αγορές» διοργάνωσε σήμερα (Πέμπτη, 28.3.2013) ο ΣΕΒ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΣΕΒ που υλοποιείται εδώ και μία τριετία για την αποτελεσματική υποστήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που θέλουν να επεκταθούν στις αγορές του Παρευξείνιου τόξου.

Σε μήνυμά του, με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, ο κ. Θανάσης Λαβίδας υπογράμμισε ότι παρά τη διεθνή κρίση οι αγορές του Παρευξείνιου τόξου, διατηρούν αξιόλογες προοπτικές ανάπτυξης, αποτελώντας μια ακόμα επιλογή για τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις. Με 450 εκατομμύρια δυνητικούς καταναλωτές, η περιοχή προσφέρεται για επενδυτικές και εμπορικές πρωτοβουλίες στους τομείς της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, των τεχνολογιών για το περιβάλλον, των κατασκευών και δομικών υλικών, της αγροτικής παραγωγής, της πληροφορικής, της φαρμακοβιομηχανίας, των υπηρεσιών υγείας, της χημικής βιομηχανίας, των συσκευασιών και των logistics.

Στο Φόρουμ μετείχαν εκπρόσωποι 30 εταιρειών από 8 χώρες της περιοχής (Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Γεωργία) καθώς και στελέχη 100 ελληνικών επιχειρήσεων, πραγματοποιώντας συνολικά πάνω από 350 επιχειρηματικές συναντήσεις.

Σημειώνεται ότι ομιλητής στο Φόρουμ ήταν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v