Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί μειώνει τις θέσεις σε Ελλάδα η Dromeus

Τις θέσεις της στην Ελλάδα έχει αρχίσει να μειώνει η Dromeus Capital, ένα από τα hedge funds που αποκόμισαν μεγάλα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα. Οι φόβοι για την ύφεση και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Γιατί μειώνει τις θέσεις σε Ελλάδα η Dromeus
Τις θέσεις της στην Ελλάδα έχει αρχίσει να μειώνει η Dromeus Capital, ένα από τα hedge fund που αποκόμισε μεγάλα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα.

"Οι τιμές των ελληνικών στοιχείων ενεργητικού πραγματοποίησαν ένα εκπληκτικό ράλι τα τρια τελευταία τρίμηνα, αλλά οι μελλοντικές προοπτικές βασίζονται στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και την αποκατάσταση της ανάπτυξης και έχουμε αμφιβολίες και για τα δύο" ανέφερε στο FINalternatives.com, o ιδρυτής του hedge fund, Αχιλλέας Ρίσβας.

Η Dromeus Capitla δεν είναι τόσο βέβαιη ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί μόνο κατά 4,2% το 2013, όπως αναφέρουν οι επίσημες προβλέψεις.

"Δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ύφεση πλησιάζει στο τέλος της" ανέφερε ο αναλυτής του hedge fund, Νεκτάριος Παπαγιαννακόπουλος.

"Το μοντέλο μας δείχνει ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η Ελλάδα να μην επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα φέτος, καθώς τα έσοδα από φόρους θα είναι πιο αδύναμα από ότι προβλέπεται" πρόσθεσε.

Ο κ. Ρίσβας υποστήριξε ότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό θα είναι μεταξύ 2 με 4 δισ. ευρώ.

"Oι αγορές έχουν χαρεί με τα νέα για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά ανησυχούμε ότι οι επίσημες προβλέψεις θα χάσουν τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και το κόστος κοινωνικής ασφάλισης" ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v