Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EBZ: Η μείωση αμοιβών κατά 12% αλλά και μελών ΔΣ

Κατά 12% έχουν μειωθεί την τελευταία τριετία οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΖ ενώ ταυτόχρονα ο αριθμός των μελών μειώθηκε από 11 σε 7 εκ των οποίων όμως τρεις εδρεύουν στην Αθήνα.

EBZ: Η μείωση αμοιβών κατά 12% αλλά και μελών ΔΣ
Κατά 12% έχουν μειωθεί την τελευταία τριετία οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΖ ενώ ταυτόχρονα ο αριθμός των μελών μειώθηκε από 11 σε 7 εκ των οποίων όμως τρεις εδρεύουν στην Αθήνα και ανεβαίνουν στην Θεσσαλονίκη για τις συνεδριάσεις του Δ. Σ.

Με επιστολή της στο Euro2day και απαντώντας στη στήλη Χαμαιλέων η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης δια του προέδρου της, κ. Χ. Γερούκη, διευκρινίζει ότι οι αμοιβές των μελών του Δ. Σ περικόπηκαν κατά 12% τον Νοέμβριο του 2010, ενώ περιορίστηκαν τα μέλη του Δ. Σ από 11 σε 7.

Στην ίδια επιστολή παραδέχεται ότι σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν στο 7μελές Δ. Σ της ΕΒΖ συμμετέχουν τρία μέλη εξ Αθηνών, οι οποίοι ανεβαίνουν στην Θεσσαλονίκη όταν πρέπει να υπάρξει συνεδρίαση. Διευκρινίζεται, όμως, ότι τις περισσότερες φορές τα τρία παραπάνω μέλη επιστρέφουν αυθημερόν στην Αθήνα, εκτός και αν «δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Κύριοι

Σχετικά με το σχόλιο σας του Σαββάτου 30/03/2013 που αναφέρεται στη δομή του Δ.Σ. της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. θέλουμε να σας πληροφορήσουμε τα εξής :

1. «Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια» το Δ.Σ. της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. από τον Μάρτιο του 2010 είναι επταμελές από ενδεκαμελές που ήταν επί δεκαετίες. Στο τελευταίο ενδεκαμελές Δ.Σ. υπήρχαν ένα μέλος από την Αθήνα, δύο από την Βέροια, δύο από την Λάρισα, ένα από τις Σέρρες, ένα από την Κομοτηνή, ένα από την Αλεξανδρούπολη και ένα από την Έδεσσα και όλοι απολάμβαναν οδοιπορικά για την παράστασή τους στην μηνιαία συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στη Τακτική Γενική Συνέλευση του Νοεμβρίου 2010 ο τότε Μέτοχος (ΑΤΕΒΑΝΚ) επέβαλλε την μείωση των αμοιβών του επταμελούς Δ.Σ. κατά 12% σε σχέση με τα ποσά που ίσχυαν την τελευταία δεκαετία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Ιανουάριο του 2013 οι αμοιβές του Δ.Σ. ανήλθαν σε 19.030 ευρώ ενώ τον Ιανουάριο του 2010 οι αμοιβές του ενδεκαμελούς Δ.Σ. ανήλθαν σε 24.700 ευρώ

2. Όπως συμβαίνει σε όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες (και ειδικότερα στις εισηγμένες όπως η Ε.Β.Ζ .Α.Ε.) τα μέλη του Δ.Σ. και οι αρμοδιότητές τους καθορίζονται από την εκάστοτε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας. Συνεπώς η Διοίκηση ουδεμία ανάμιξη έχει στην εκλογή των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας.

3. Σας διαβεβαιώνουμε ότι τα τρία μέλη του σημερινού Δ.Σ. τα οποία δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης επιστρέφουν στην έδρα τους (Αθήνα) αυθημερόν εκτός από πολύ σπάνιες περιπτώσεις που αυτό δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας, και σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την απάντησή μας για λόγους δεοντολογίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v