Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτικό φόρουμ για υποδομές και ενέργεια

Με σημαντική συμμετοχή τραπεζών και χρηματοδοτικών οργανισμών, ξεκινούν την Τρίτη 2 Απριλίου, οι εργασίες του επενδυτικού φόρουμ «Yλοποίηση ώριμων ενεργειακών επενδύσεων και έργων υποδομής σε νέο περιβάλλον».

Επενδυτικό φόρουμ για υποδομές και ενέργεια
Με σημαντική συμμετοχή τραπεζών και χρηματοδοτικών οργανισμών, ανάμεσα στους οποίους ο γερμανικός επενδυτικός όμιλος KfW Group, ξεκινούν την Τρίτη 2 Απριλίου, οι εργασίες του επενδυτικού φόρουμ «Yλοποίηση ώριμων ενεργειακών επενδύσεων και έργων υποδομής σε νέο περιβάλλον».

Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο DIVANI-CARAVEL, με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και την ενεργό συμμετοχή του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου ΠΕΚΑ, του INVEST IN GREECE, επιμελητηρίων και άλλων επιχειρηματικών φορέων.

Η χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων και άλλων έργων υποδομής όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και των μεγάλων ενεργειακών επενδύσεων θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτειακών, επιχειρηματικών και τραπεζικών φορέων, που συμμετέχουν στο φόρουμ.

Ιδιαίτερη σημασία έχει στην παρούσα φάση η παρουσία στην εκδήλωση, του Δρ Lutz-Christian Funke, ανώτερου Αντιπροέδρου του γερμανικού χρηματοδοτικού Ομίλου KfW, καθώς η συγκεκριμένη τράπεζα, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των υποδομών, είχε «παγώσει» μέσα στο 2012 την χρηματοδότηση επενδυτικών έργων στην Ελλάδα, όπως και την ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται μέσω της θυγατρικής του «ΕULER HERMES».

Σήμερα, ο όμιλος «επιστρέφει» στην Ελλάδα, συντονίζοντας αφενός τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου ενεργειακού μέχρι σήμερα έργου στη χώρα («Πτολεμαΐδα V» της ΔΕΗ) και προετοιμάζοντας αφετέρου τις επόμενες κινήσεις του στον τομέα χρηματοδότησης ενεργειακών επενδύσεων και έργων υποδομής στα οποία και ειδικεύεται.


Παρουσιάσεις «ώριμων» έργων

Κατά τη διάρκεια εξάλλου του φόρουμ, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις κορυφαίων, αλλά και μικρότερων έργων, ανάμεσα στα οποία: Τα έργα που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ, ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός του Ιλαρίωνα, έργα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ανάμεσα στα οποία και το μεγάλο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, προϋπολογισμού 365 εκατ. Ευρώ, που προκηρύσσεται εκ νέου με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ τις αμέσως επόμενες μέρες, τρέχοντα επενδυτικά έργα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, ανακύκλωσης και βιομάζας – βιοαερίου,απορριμμάτων, ανακύκλωσης και βιομάζας-βιοαερίου.

Πέρα όμως από τις παρουσιάσεις, αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του τραπεζικού και κατασκευαστικού κλάδου σε σχέση με την επανεκκίνηση των μεγάλων κατασκευαστικών έργων, αλλά και οι τοποθετήσεις των κορυφαίων εκπροσώπων του ενεργειακού κλάδου, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και προτάσεις στον τομέα ανασυγκρότησης της ενεργειακής αγοράς.

Στα σχετικά πάνελς και παρουσιάσεις θα συμμετάσχουν πάνω από 70 επενδυτές (ελληνικές και ξένες εταιρείες), με ενεργό ενδιαφέρον για το επιχειρηματικό «γίγνεσθαι» και έργα προς υλοποίηση. Την έναρξη των εργασιών του φόρουμ έχει κληθεί να κάνει ο κ. Νότης Μηταράκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v