Έως 15/5 η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις μαρίνες

Μέχρι τις 15 Μαΐου έχουν προθεσμία όσοι ενδιαφέρονται για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των τουριστικών λιμένων (μαρίνες) Αλίμου, Ύδρας, Πόρου και Επιδαύρου για  περίοδο 40 ετών, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ.

Έως 15/5 η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις μαρίνες
Μέχρι τις 15 Μαΐου έχουν προθεσμία όσοι ενδιαφέρονται για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των τουριστικών λιμένων (μαρίνες) Αλίμου, Ύδρας, Πόρου και Επιδαύρου για περίοδο 40 ετών, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν κατά την τελευταία τριετία μέσο όρο ετήσιων ενοποιημένων ιδίων κεφαλαίων (το σύνολο των ενοποιημένων στοιχείων ενεργητικού μείον το σύνολο των ενοποιημένων υποχρεώσεων) τουλάχιστον 15.000.000 ευρώ. Πρόκειται για τον πρώτο από τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ μέσω των οποίων θα παραχωρηθούν 23 τουριστικοί λιμένες, είτε σε ομάδες, είτε μεμονωμένα.

Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Αλίμου, όπου αναπτύσσονται οι κυριότερες δραστηριότητες και υπηρεσίες της, καλύπτει επιφάνεια περίπου 170.000 τ.μ. (χωρίς να περιλαμβάνει τον αιγιαλό και την παραλία, επιφάνειας περίπου 50.000 τ.μ.).
 
Εντός της ζώνης αυτής προβλέπονται ζώνες πρασίνου και αθλητικές και ναυταθλητικές εγκαταστάσεις (όπως η ζώνη 4α, 5ε και 7 του από 01.03.2004 π.δ., ΦΕΚ 254/Δ/2004). Επίσης, η λωρίδα του τραμ διασχίζει τη χερσαία ζώνη της μαρίνας.

Η θαλάσσια ζώνη εκτιμάται ότι καλύπτει έκταση 250.000 τ.μ. Το συνολικό μήκος των κυματοθραυστών (μόλων) είναι 1.170 μ. Εντός της λιμενολεκάνης βρίσκονται 9 προβλήτες με συνολικό μήκος 1.850 μ.

Η συνολική χωρητικότητα της μαρίνας είναι 1.100 σκάφη, συμπεριλαμβανομένης μιας εκτιμώμενης σημαντικής περιοχής για διαχείμαση σκαφών.

Αναφορικά με τον λιμένα Ύδρας, μέρος του θα χωροθετηθεί ως Τουριστικό Καταφύγιο με συνολική εκτιμώμενη χωρητικότητα του τουριστικού λιμένα στα 60 σκάφη. Η επιφάνεια της χερσαίας ζώνης υπολογίζεται ότι φτάνει τα 1.700 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη φτάνει τα 8.000 τ.μ.

Στομ Πόρο το τουριστικό καταφύγιο αποτελείται από μία χερσαία ζώνη έκτασης 745 τ.μ. και από θαλάσσια ζώνη 9.890 τ.μ., με χωρητικότητα 53 σκαφών. Το τουριστικό καταφύγιο δύναται να επεκταθεί εντός της λεκάνης του λιμένος του Πόρου, φτάνοντας σε χωρητικότητα που υπολογίζεται στα 90 σκάφη και με χερσαία ζώνη 1.500 τ.μ.
 
Η χερσαία ζώνη του αγκυροβολίου της Νέας Επιδαύρου αγγίζει τα 2.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη υπολογίζεται στα 9.500 τ.μ. Το συνολικό μήκος των αποβαθρών στο τουριστικό αγκυροβόλιο της περιοχής είναι περίπου 154 μέτρα, ενώ το συνολικό μήκος του εξωτερικού μόλου είναι περίπου 100 μ. Η συνολική χωρητικότητα του αγκυροβολίου είναι 40 σκάφη, φτάνοντας σε εκτιμώμενη συνολική χωρητικότητα 100 σκαφών σε περίπτωση επέκτασης του αγκυροβολίου έως τους κυματοθραύστες.

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε., η Maritime & Transport Business Solutions B.V., η KLC Δικηγορική Εταιρεία και η Rogan & Συνεργάτες Α.Ε. ενεργούν ως σύμβουλοι του ταμείου κατά τη Διαγωνιστική Διαδικασία και τη Συναλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v