Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντονής: Δεν είναι ασφαλές το τραπεζικό σύστημα

«Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας δεν είναι καθόλου ασφαλές όπως το περιγράφουν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής. Ασφαλείς οι καταθέσεις λέει ο Μ. Κεφαλογιάννης.

Κοντονής: Δεν είναι ασφαλές το τραπεζικό σύστημα
«Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας δεν είναι καθόλου ασφαλές όπως το περιγράφουν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Μανώλη Κεφαλογιάννη και Παναγιώτη Ρήγα. «Εμείς θα πούμε την αλήθεια (...) εδώ ανάβουν κόκκινα λαμπάκια», τόνισε ο βουλευτής Ζακύνθου.

«Εμείς λέμε ότι από τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες έχουν δεχθεί 50 δισ. ευρώ θα έπρεπε οι διοικήσεις τους να περάσουν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου. Οι τραπεζίτες οδήγησαν σε καταποντισμό και καταστροφή τις τράπεζες» τόνισε με αφορμή τις εξελίξεις στην ακύρωση της συγχώνευσης Εθνικής – Εurobank.

Ο κ. Κοντονής εξήγησε ότι το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρές τράπεζες για να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε το θέμα είναι η εύρεση των χρημάτων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι η πώλησή τους, επικαλούμενος το παράδειγμα της Εμπορικής Τράπεζας που πουλήθηκε με συμβολικό αντίτιμο 1 ευρώ και η Credit Αgricole, έβαλε 1,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να χάσουν οι πολίτες τις καταθέσεις τους. «Το πρόβλημα με τις τράπεζες είναι δεν έχουν ούτε 1 ευρώ να δώσουν στην πραγματική οικονομία» σημείωσε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας τόνισε ότι έχει καθυστερήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και η συγχώνευση ΕΤΕ – Eurobank προκαλούσε πρόβλημα στην επάρκεια των χρημάτων για την ανακεφαλαιοποίησής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v