Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγές δήμων για Κασσιόπη

Συνταγματική κρίθηκε με δύο αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας η μεταβίβαση της έκτασης 489.560 τετραγωνικών μέτρων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας στο ΤΑΙΠΕΔ. Πώς αιτιολογείται η απόφαση.

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγές δήμων για Κασσιόπη
Συνταγματική κρίθηκε με δύο αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας η μεταβίβαση της έκτασης 489.560 τετραγωνικών μέτρων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας στο ΤΑΙΠΕΔ. Η μεταβίβαση αυτή έγινε στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων και συγκαταλέγεται σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα.

Συγκεκριμένα το Δ τμήμα του ΣτΕ απέρριψε προσφυγές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κέρκυρας και πέντε Κερκυραίων που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η συγκεκριμένη μεταβίβαση η οποία έγινε χωρίς αντάλλαγμα. Το Δ΄ Τμήμα απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Την περασμένη εβδομάδα το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχε απορρίψει για λόγους εθνικής ασφάλειας σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την κατάργηση του ναυτικού οχυρού στην περιοχή της Κασσιόπης και την μεταφορά του σε νέα θέση.

Η απόφαση αυτή σχολιάστηκε εκτενώς από τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣτΕ να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων διευκρινίζεται ότι “ το δικαστήριο δεν έκρινε την νομιμότητα της αξιοποίησης της περιοχής της Κασσιόπης αφού το ζήτημα αυτό δεν ήταν αντικείμενο του σχεδίου προεδρικού διατάγματος, για το οποίο γνωμοδότησε”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v