Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αν. Κουρής

Την έκπληξή του για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε μη εκτελεστικά μέλη ΔΣ ΑΕ, τα οποία δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τη διαχείριση ή τη διοίκηση της επιχείρησης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αν. Κουρής
Ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο Ανδρέας Κουρής, γιος του Μάκη Κουρή.

Ο Ανδρέας Κουρής, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Metropolis και διευθύνων σύμβουλος του MAD συνελήφθη και αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για μη καταβολή εργατικών εισφορών ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που αφορούν το Metropolis.


ΔΣΑ: "Έκπληξη" για ευθύνες μη εκτελεστικών μελών ΔΣ

Την έκπληξή του για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε μη εκτελεστικά μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ανωνύμων Εταιρειών, τα οποία, όπως υπογραμμίζει, δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τη διαχείριση ή τη διοίκηση της επιχείρησης στην οποία συμμετέχουν εκφράζει με ψήφισμά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Με αυτό φωτογραφίζεται, χωρίς να κατονομάζεται, η υπόθεση για την οποία έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ο εκδότης Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας, παρά το γεγονός ότι - όπως υποστήριξαν - απολογούμενοι, δεν είχαν εκτελεστικό ρόλο στο Alter.

O δικηγόρος Θέμης Σοφός, συνήγορος του Γ. και Α. Κουρή σχολίασε σχετικά:

"Ως συνήγορος υπερασπίσεως των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή χαιρετίζω το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α., σε συνέχεια της ανακοίνωσης του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, που δίνει μία πνοή ελπίδας μετά την βαθύτατη απογοήτευση που προξένησε στο νομικό κόσμο η ληφθείσα, χωρίς την επιβαλλόμενη ψυχραιμία, απόφαση προσωρινής κρατήσεως μη εκτελεστικών μελών με την προσχηματική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε φορολογική παράβαση της Διοίκησης Ανώνυμης Εταιρείας, με όποιες δυσμενείς συνέπειες συνεπάγεται αυτή για την επιχειρηματικότητα, την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και την ελευθερία του Τύπου.

Εύχομαι να μην επικρατήσει το ήδη εμφαινόμενο κλίμα πόλωσης, ακτιβισμού και ρεβανσισμού στις τάξεις της Δικαιοσύνης, στην κρίση της οποίας οφείλει να τάσσεται κάθε πολίτης με σεβασμό. Δηλώνω πάντοτε υπέρμαχος της ελευθερίας της συνείδησης του δικαστή, όσο αυτή πλαισιώνεται από το Σύνταγμα, το Νόμο και τη Νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v