Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTOE:Εθνική υπόθεση η επιτυχία των ΑΜΚ

Είναι υπόθεση εθνικής σημασίας η επιτυχία των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου των Τραπεζών Εθνικής και Eurobank.

OTOE:Εθνική υπόθεση η επιτυχία των ΑΜΚ
Είναι υπόθεση εθνικής σημασίας η επιτυχία των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου των Τραπεζών Εθνικής και Eurobank, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό του 10% για να διατηρηθεί το Management των δύο Τραπεζών σε ελληνικά χέρια, αναφέρει η ΟΤΟΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια εθνική σημασία και για τον ίδιο λόγο, έχει και η επιτυχία των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου και για τις άλλες Τράπεζες που βρίσκονται σε ανάλογη διαδικασία.

Το Τραπεζικό Σύστημα πρέπει να διασώσει το χαρακτήρα του για να μπορέσει να αποτελέσει πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης και να επαναλειτουργήσει με διαφάνεια και κανόνες σε όφελος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας, αναφέρει η ΟΤΟΕ.

Για το λόγο αυτό, το μήνυμα της ΟΤΟΕ σε όσους σχεδίασαν την συγχώνευση Εθνικής – Eurobank και στη συνέχεια ανακάλυψαν δήθεν αδυναμίες ολοκλήρωσης του εγχειρήματος και προσπαθούν να βρουν «Ιφιγένειες» για να φορτώσουν το πολιτικό και οικονομικό κόστος αυτών των επιλογών τους, πρέπει να το ξανασκεφθούν όσο υπάρχει χρόνος.

Η ΟΤΟΕ, καλεί τους πάντες, την Ελληνική κοινωνία, το συνδικαλιστικό κίνημα, τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τους επιχειρηματίες που επιχειρούν, επιμένουν και πιστεύουν στην ανάκαμψη της χώρας, την εκκλησία, τους μαζικούς φορείς και όλους όσους θέλουν και μπορούν, σε μια Εθνική πατριωτική εκστρατεία υπεράσπισης της Ελληνικότητας του τραπεζικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v