"Ενοικιάζεται" για 4.000 ακίνητα στο Airbnb

Περισσότερα από 4.000 ακίνητα στην Ελλάδα έχουν ήδη εγγραφεί στη Διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb, μέσω της οποίας μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει κράτηση σε διαμερίσματα, κατοικίες, ακόμα και πύργους, ανά τον κόσμο.

Ενοικιάζεται για 4.000 ακίνητα στο Airbnb
Περισσότερα από 4.000 ακίνητα στην Ελλάδα έχουν ήδη εγγραφεί στη Διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb, μέσω της οποίας μπορεί οποιοσδήποτε να καταχωρήσει και να κάνει κράτηση σε διαμερίσματα, κατοικίες, ακόμα και πύργους, ανά τον κόσμο. Η Airbnb επιτρέπει στους χρήστες να κλείσουν ιδιόκτητους χώρους (από ένα κάστρο για μια νύχτα ή ένα δωμάτιο για δύο βράδια ή ένα διαμέρισμα για ένα μήνα) μέσω Διαδικτύου.

Στην ουσία δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους να εκμεταλλευτούν τον επιπλέον χώρο τους για να έχουν επιπλέον εισόδημα και σε κάποιους άλλους να ταξιδεύσουν με χαμηλότερο κόστος. Από το 2008 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, 4.000.000 ταξιδιώτες έχουν χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της Airbnb, τα 3.000.000 από τους οποίους το 2012. Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία και λειτουργεί ήδη αρκετά γραφεία ανά τον κόσμο.

Η Lena Sonnichsen, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Airbnb στην Ευρώπη και στην Ασία, που βρέθηκε στην Αθήνα για τη γιορτή της τοπικής κοινότητας, υποστήριξε πως η ιστοσελίδα της εταιρείας προσφέρει περισσότερες από 40 δικλείδες ασφαλείας προς τους επισκέπτες που αναζητούν καταλύματα.

Για παράδειγμα, κάνει την κράτηση μέσω πιστωτικής κάρτας, αλλά η Airbnb δεν πληρώνει τον ιδιοκτήτη του καταλύματος παρά μόνο αφού περάσουν 24 ώρες από την είσοδο (check in) του ταξιδιώτη στο κατάλυμα. Έτσι δεν πληρώνεται κάποιος ο οποίος διαφημίζει χώρο ή υπηρεσίες που δεν προσφέρει.

Η ίδια ανέφερε το παράδειγμα οικογένειας στις ΗΠΑ η οποία έχει ενοικιάσει περισσότερες από 1.000 φορές ξύλινο σπίτι σε δέντρο το οποίο είχε κατασκευάσει προ ετών για τα παιδιά της. Κάποιοι άλλοι νοικιάζουν ένα δωμάτιο του σπιτιού τους και ορισμένοι ολόκληρο το σπίτι για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Από τα 4.000 ακίνητα που έχουν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα Airbnb στην Ελλάδα τα περισσότερα βρίσκονται στα νησιά και στην υπόλοιπη χώρα και περίπου 1.000 στην Αθήνα είπαν τα στελέχη της εταιρείας. Το 2012, οι ταξιδιώτες μέσω Airbnb στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 210% σε σύγκριση με το 2011.

Επιπλέον, οι Έλληνες που ταξίδεψαν μέσω Airbnb στην Ελλάδα ή το εξωτερικό έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το 2011. Ένα ζήτημα το οποίο πρέπει, πάντως, να λύσουν όσοι μισθώνουν κατοικίες, διαμερίσματα ή δωμάτια στη χώρα μας είναι το πως θα δηλώσουν το σχετικό εισόδημα. Τα στελέχη της Airbnb τόνισαν πως υπάρχει φόρμουλα και πως συμβουλεύουν τους συνεργάτες τους να απευθύνονται σε τοπικούς ειδικούς καθώς η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περίπου 200 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v