Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΣΕ: Δέσμευση Σαμαρά για ρευστότητα σε εξαγωγικές

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ολοκληρώθηκε η δίωρη, συνάντηση του Προεδρείου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, με τον Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

ΠΣΕ: Δέσμευση Σαμαρά για ρευστότητα σε εξαγωγικές
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ολοκληρώθηκε η δίωρη, εφ’ όλης της ύλης, συνάντηση του Προεδρείου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και του Υφυπουργού, Αθανασίου Σκορδά.

Στη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός, επιβεβαίωσε «την προσωπική βούληση και στόχευσή του για υποστήριξη και ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως πυρήνα της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας», ανακοινώνοντας τόσο την επανενεργοποίηση του Προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα», μέσω του ΕΣΠΑ τον προσεχή Ιούνιο, όσο και τη διευκόλυνση πρόσβασης των ελληνικών διεθνοποιημένων επιχειρήσεων σε νέες γραμμές χρηματοδότησης, μέσω του ΕΤΕΑΝ, αλλά και ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΕΙΒ και της EBRD.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου «ο Πρωθυπουργός απέδειξε ότι γνωρίζει σε βάθος τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις συνθήκες της πραγματικής οικονομίας. Ενημερωμένος πλήρως για τα θέματα, τις τάσεις και τις προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών και των εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας, προσέδωσε ισχυρή τόνωση ηθικού, αλλά κυρίως ουσιαστική υποστήριξη στους Έλληνες Εξαγωγείς, ανταποκρινόμενος απόλυτα στα φλέγοντα ζητήματα και αιτήματά τους.

Η σημερινή ημέρα, μας επιτρέπει να ατενίζουμε το άμεσο μέλλον των εξαγωγών, αφ’ ενός με περισσότερη αισιοδοξία και αφετέρου με μία σειρά από ισχυρά εργαλεία και εφόδια περαιτέρω διείσδυσης και επέκτασης των ελληνικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας αποτελεί Εθνικό Ζητούμενο και απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης. Στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, οι Έλληνες Εξαγωγείς διαθέτουν έναν ισχυρό σύμμαχο, με βούληση και διάθεση ενεργού συμμετοχής στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις».

Ως επιστέγασμα της συνάντησης, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων Εξαγωγέων, αλλά και για τη λειτουργική υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τις Εξαγωγές, ο Κύριος Σαμαράς, δια του αρμοδίου Υπουργού Ανάπτυξης, Κυρίου Κωστή Χατζηδάκη, εξήγγειλε τη θεσμοθετημένη σύμπραξη της Επίσημης Πολιτείας, με τους εξαγωγικούς φορείς στο πλαίσιο ενός Συντονιστικού Συμβουλίου, που θα συνδράμει την Ειδική Διυπουργική Επιτροπή για το εξωτερικό εμπόριο της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v