Σε fast track η ανάπλαση Κεραμεικού-Μεταξουργείου

Μπορεί σχεδόν όλες οι επενδύσεις που εντάχθηκαν στη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης (fast track) να έχουν μείνει στα χαρτιά, αλλά στο υπουργείο Ανάπτυξης επιμένουν. Το σχέδιο ανάπλασης στον Κεραμεικό.

Σε fast track η ανάπλαση Κεραμεικού-Μεταξουργείου
Μπορεί σχεδόν όλες οι επενδύσεις που εντάχθηκαν στη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης (fast track) να έχουν μείνει στα χαρτιά, αλλά στο υπουργείο Ανάπτυξης επιμένουν.

Μόνο που αυτήν τη φορά, αντί για φαραωνικά σχέδια, η ηγεσία του ΥΠΑΝ επιδιώκει να προωθήσει πιο προσγειωμένες επενδύσεις μερικών εκατομμυρίων.

Γι’ αυτό σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη, με αποκλειστικό θέμα την ένταξη στο fast track και στη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Jessica του έργου αστικής ανάπλασης «KM Properties» σε Κεραμεικό - Μεταξουργείο, που προωθεί η εταιρεία Oliaros.

Η διοίκηση της τελευταίας επιδίωξε και όπως φαίνεται κατάφερε να λάβει από το Jessica κεφάλαια περί τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Το σχέδιο της εταιρείας, μέτοχοι της οποίας είναι κεφάλαια από την Κύπρο και την Ελλάδα, προβλέπει τη δημιουργία 66 φοιτητικών διαμερισμάτων σε ακίνητα της Oliaros σε Κεραμεικό - Μεταξουργείο και την αξιοποίηση 10 κτιρίων ώστε να λειτουργούν ως clusters νέων επιχειρήσεων.

Το τρίτο τμήμα του σχεδίου αφορά τη δημιουργία υπαίθριας - και όχι μόνο - αγοράς με έμφαση σε νέα και καινοτόμα ελληνικά προϊόντα, καθώς επίσης και αγοράς που θα στήνεται και θα λειτουργεί για περιορισμένο χρόνο (pop up) και θα μπορεί να λειτουργεί σαν φυτώριο για νέους εμπόρους και δημιουργούς εξυπηρετώντας τη νέα τάση για εξωστρέφεια.

Η εταιρεία έχει παρουσία και στον τομέα της παραθεριστικής κατοικίας, καθώς ανέπτυξε το Antiparos Design Properties, που περιλαμβάνει 24 κατοικίες σε 500 στρέμματα, σε τέσσερις περιοχές της Αντιπάρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v