ΥΠΑΝ:Εμμένει για ανοικτά καταστήματα 52 Κυριακές

Μέχρι το τέλος του έτους το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο. Στη Βουλή θα κριθεί η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Τι συζήτησαν Χατζηδάκης-Ράιχενμπαχ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΥΠΑΝ:Εμμένει για ανοικτά καταστήματα 52 Κυριακές
Στη Βουλή θα κριθεί η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Πηγές κοντά στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνουν ότι η πρόταση που θα «κατέβει» θα είναι αυτή που έχει ήδη παρουσιαστεί και η οποία δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα προαιρετικά και τις 52 Κυριακές το χρόνο. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος έχει διαφωνήσει με το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους.

Η Τρόικα πρότεινε όλα τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά 10 Κυριακές το χρόνο, πρόταση η οποία δεν πέρασε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή η πρόταση των εμπόρων για δημιουργία Τράπεζας για ΜμΕ φαίνεται να μην προχωράει καθώς όπως αναφέρουν κύκλοι κοντά στην Task Force ο Horst Reichenbach ξεκαθάρισε σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των ΜμΕ ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση.

Σύμφωνα με τους ίδιους εναλλακτικά μπορεί να προσφέρει αρωγή και ρευστότητα και στις ΜμΕ το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο το οποίο προωθείται από την ελληνική Κυβέρνηση και αναμένεται να είναι έτοιμο ακόμη και έως το τέλος του έτους.

Το Ταμείο αυτό θα έχει την εγγύηση του ελληνικού κράτους με κεφάλαια τα οποία θα προέρχονται από τρεις πηγές, δημόσια χρηματοδότηση, κεφάλαια διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων και από ιδιώτες επενδυτές.

Η ρευστότητα, το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι δημόσιες συμβάσεις βρέθηκαν και στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης με τον επικεφαλής της Task Force Horst Reichenbach.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι η χώρα έχοντας περάσει από την πολιτική αστάθεια στη σταθερότητα τώρα πρέπει να κινηθεί προς την ανάπτυξη και επεσήμανε με έμφαση ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την πατρίδα μας.
 
Ο υπουργός επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα έργα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Ο Horst Reichenbach σημείωσε ότι η χώρα έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές σημειώνοντας ότι έχει γίνει πρόοδος σε διάφορα σημαντικά θέματα. 


***Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κ. Χατζηδάκη και του Horst Reichenbach, δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v