Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από €400 εκατ. το όφελος από κλινική έρευνα

Τις τεράστιες προοπτικές αύξησης των επενδύσεων σε κλινική έρευνα στην Ελλάδα, αναδεικνύουν την Πέμπτη οι ομιλητές του φαρμακευτικό φόρουμ του ΕΒΕΑ, EPhForT (EBEA Pharmaceutical Forum Team).

Πάνω από €400 εκατ. το όφελος από κλινική έρευνα
Τις τεράστιες προοπτικές αύξησης των επενδύσεων σε κλινική έρευνα στην Ελλάδα, αναδεικνύουν την Πέμπτη οι ομιλητές του φαρμακευτικό φόρουμ του ΕΒΕΑ, EPhForT (EBEA Pharmaceutical Forum Team), μεταδίδει το iatronet.gr.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επένδυση στην κλινική έρευνα, η οποία διεξάγεται από Έλληνες επιστήμονες ανήλθε από 80 εκατομμύρια ευρώ το 2011.

Έφτασε στα 110 εκατομμύρια ευρώ το 2012 και είναι δυνατόν να εκτιναχθεί στα 400 εκατομμύρια ευρώ τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το EPhForT θα συνεχίζει να καταθέτει τις προτάσεις του για την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να αρθούν τα αντικίνητρα που αφορούν στις αμοιβές του επιστημονικού προσωπικού, στη διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και στην απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων και των κανόνων δεοντολογίας που διέπουν τη διεξαγωγή και τον έλεγχο των κλινικών ερευνών.

Το EPhForT έχει καταφέρει, μέσα από την έκδοση αυτής, της σημαντικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, να κινητοποιήσει τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καταστεί η Ελλάδα διεθνές κέντρο αναφοράς για την ανάπτυξη της κλινικής έρευνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v