Ρουπακιώτης:Κατά προτεραιότητα έρευνα σε Μανωλάδα

Κατά προτεραιότητα έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος αλλοδαπών εργαζομένων στη Μανωλάδα Ηλείας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, ζήτησε από τον Αρείο Πάγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ρουπακιώτης:Κατά προτεραιότητα έρευνα σε Μανωλάδα
Κατά προτεραιότητα έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος αλλοδαπών εργαζομένων στη Μανωλάδα Ηλείας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την εγκληματική αυτή ενέργεια, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Σε δήλωσή του ο υπουργός αναφέρει:

«Η βάρβαρη και απάνθρωπη ένοπλη επίθεση ελλήνων εργοδοτών κατά εργαζομένων μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας ανασύρει απεχθείς εικόνες ενός δουλεμπορικού Νότου που στη χώρα μας δεν έχουν καμία θέση.

Εκφράζω τον αποτροπιασμό και τη βαθιά ανησυχία μου για το φαινόμενο αυτό και τονίζω ότι η πολιτεία θα επιβάλει την τήρηση της νομιμότητας και θα δώσει άμεση απάντηση στην εγκληματική αυτή ενέργεια. Ήδη απευθύνθηκα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κατά προτεραιότητα διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

Ωστόσο και η κοινωνία πρέπει να αποδοκιμάσει παρόμοιες συμπεριφορές αλλά και όποιες πολιτικές δυνάμεις τις στηρίζουν».


Καταδίκη και από ΔΣΑ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: "Με αφορμή το χθεσινό πρωτοφανές περιστατικό στη Μανωλάδα, όπου, σύμφωνα τουλάχιστον με τα σχετικά δημοσιεύματα, στελέχη επιχείρησης πυροβόλησαν εν ψυχρώ εκατοντάδες αλλοδαπούς εργαζομένους – απλήρωτους επί σειρά μηνών – με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες από αυτούς, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του αλλά και την έντονη θεσμική ανησυχία του για την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων.

Απέναντι σε τέτοια γεγονότα, που συνέβαιναν σε προηγούμενους αιώνες και σε άλλες ηπείρους και τα οποία παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, έχουμε καθήκον να εκφράσουμε όχι μόνο τον αποτροπιασμό μας αλλά και την αποφασιστικότητά μας να περιφρουρήσουμε το συνταγματικό μας πολιτισμό και τις θεμελιώδεις δημοκρατικές και δικαιοκρατικές αρχές και αξίες που διέπουν την ελληνική κοινωνία και, εν γένει, το σύγχρονο κόσμο.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, πάγια και διαχρονικά αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή βίας και, ειδικότερα, εν προκειμένω, σε πράξεις που συνδέονται με οποιαδήποτε μορφή ρατσιστικού μίσους, εχθρότητας και βίας, καλεί τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας και ολόκληρο τον ελληνικό λαό, σε διαρκή επαγρύπνηση.

Καμία ανοχή απέναντι στη βία και το ρατσισμό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v