ΠΣΕ: "Ασφαλές λιμάνι" για εξαγωγές σε 21 αγορές

Στις 26 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση "Ασφαλές Λιμάνι για τη διεθνή επιχειρηματικότητα", που συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με το Warwick Legal Network (WLN).

ΠΣΕ: Ασφαλές λιμάνι για εξαγωγές σε 21 αγορές
Η Βραζιλία και η Ινδία έρχονται να προστεθούν στις χώρες που θα εκπροσωπηθούν στην ειδική εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Ασφαλές Λιμάνι για τη διεθνή επιχειρηματικότητα», που συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) με το Warwick Legal Network (WLN), που θα λάβει χώρα στις 26 Απριλίου και ώρα 14:00 στο ξενοδοχείο Grande Bretagne.

Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στο Ετήσιο Συνέδριο του WLN και φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Έλληνες εξαγωγείς θα έχουν την ευκαιρία διασύνδεσης με ξένους αγοραστές, εκπροσώπους επενδυτών, αλλά και τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για τρόπους διεκδίκησης πληρωμών από εξαγωγές, επιστροφές ΦΠΑ, ίδρυση θυγατρικών και κοινοπραξιών, αποτροπή κακόβουλων κατοχυρώσεων σημάτων και οικειοποίησης προϊόντων.

Τη μεταφορά τεχνογνωσίας και διασύνδεσης με ξένους αγοραστές έχουν αναλάβει περισσότεροι από 60 διακεκριμένοι νομικοί και εκπρόσωποι νομικών εταιρειών, από 21 συνολικά χώρες του κόσμου. Στην εκδήλωση οι Έλληνες Εξαγωγείς θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους συμμετέχοντες νομικούς του Συνεδρίου, ώστε να συζητήσουν απευθείας τα θέματα που τους αφορούν και τους ενδιαφέρουν. Επίσημη γλώσσα των συναντήσεων θα είναι η αγγλική. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ανάγκη της συγκεκριμένης εκδήλωσης προέκυψε από το έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων Εξαγωγέων, αλλά και επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, να ενημερωθούν και να υποστηριχθούν νομικά από εξειδικευμένους συμβούλους τόσο για την ανεύρεση φερέγγυων εισαγωγέων, διανομέων και συνεργατών στην ΕΕ και τρίτες χώρες, όσο και στην αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα από απάτες εις βάρος ελληνικών επιχειρήσεων και «ελληνοποιήσεις» ξένων προϊόντων.

Το Warwick Legal Network (www.warwicklegal.com) ιδρύθηκε το 2001 και είναι η Διεθνής Ένωσης Ανεξάρτητων Νομικών Εταιρειών, που αποτελείται από 500 δικηγόρους σε 50 περιοχές περισσότερων από 25 χωρών. Οι νομικοί του WLN εξειδικεύονται στο εμπορικό Δίκαιο, το Δίκαιο των επιχειρήσεων, σε θέματα χρηματοδοτήσεων, real estate, συγχωνεύσεων & εξαγορών, πνευματικά δικαιώματα, ανταγωνισμού και φορολόγησης. Παράλληλα, εκπροσωπούν εκατοντάδες επιχειρήσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε Τρίτες Χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v