Θετική η απόφαση Βρούτση για ασφαλισμένους ΟΑΕΕ

Θετική χαρακτηρίζει το ΕΕΘ την απόφαση του υπουργού Εργασίας βάσει της οποίας οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έχουν χάσει το δικαίωμα της επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, να επανέλθουν με νεότερη αίτηση.

Θετική η απόφαση Βρούτση για ασφαλισμένους ΟΑΕΕ
Θετική χαρακτηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννης Βρούτση βάσει της οποίας οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έχουν χάσει, για οποιονδήποτε λόγο, το δικαίωμα της επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, να επανέλθουν με νεότερη αίτηση.

Η ανακοίνωση του ΕΕΘ:

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μετά από πιέσεις και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, υπέγραψε απόφαση με την οποία όσοι ασφαλισμένοι είχαν χάσει το δικαίωμα για κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν στην ασφαλιστική κατηγορία της επιλογής τους.

Υπενθυμίζουμε ότι με προηγούμενη υπουργική απόφαση (υπ' αριθμ. Φ.80000/10255/334/06.06.2012) το υπ. Εργασίας δίνει τη δυνατότητα σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ να επιλέξουν την ένταξή τους για δύο χρόνια σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, ώστε οι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις να είναι χαμηλότερες. Μόνο που κάποιοι από αυτούς που εντάχθηκαν στη ρύθμιση έχασαν το σχετικό δικαίωμα επειδή έτυχε να καθυστερήσουν για λίγες ημέρες την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Η νέα υπουργική απόφαση -την οποία το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης κρίνει ως απόλυτα θετική- δίνει μία τελευταία ευκαιρία στους ασφαλισμένους που κατετάγησαν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από τις 13 Ιουνίου του 2012 και έχουν χάσει, για οποιονδήποτε λόγο, το δικαίωμα της επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, να επανέλθουν με νεότερη αίτηση, εφόσον συντρέχουν και όλοι οι σχετικοί όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται.

Το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ασκείται με αίτηση του ασφαλισμένου και ισχύει έως την 31η Δεκεμβρίου του 2014.

Η κατάταξη στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν αρχίζει από το επόμενο προς έκδοση ακέραιο δίμηνο, μετά την ημερομηνία υποβολής της νέας αίτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v