Η δικαιοσύνη ελέγχει εταιρίες που πήραν επιδότηση

Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων τίθενται οι εταιρείες ανά την Ελλάδα οι οποίες εισεπραξαν επιδοτήσεις, προνομιακή χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η δικαιοσύνη ελέγχει εταιρίες που πήραν επιδότηση
Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη τίθενται οι εταιρείες ανά την Ελλάδα οι οποίες εισέπραξαν επιδοτήσεις, προνομιακή χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα φαινόμενα διασπάθισης του δημοσίου ή ευρωπαϊκού χρήματος από εταιρίες - φαντάσματα ή υφιστάμενες εταιρίες για σχέδια επενδυτικού ή αναπτυξιακού χαρακτήρα τα οποία ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν (έγιναν δηλαδή σκάφη αναψυχής ή πολυτελή αυτοκίνητα) απετέλεσαν την αιτία διερεύνησης της υπόθεσης από τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι θα ελέγξουν τα πεπραγμένα της τελευταίας δεκαετίας, από το 2004 και μετά.

Ζητούμενο από την εισαγγελική έρευνα είναι να διαπιστωθεί, αν τα χρήματα πήγαν τελικά στους σκοπούς που είχαν δηλωθεί, αν τηρήθηκε το ποσοστό της επένδυσης, αν δικαιολογούνται τα έξοδα της εταιρίας ή εκδόθηκαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια.

Η έρευνα κάθε μιας περιφερειακής διεύθυνσης θα διενεργηθεί από το ΣΔΟΕ και θα ξεκινήσει από τις εταιρίες που εισέπραξαν τα υψηλότερα ποσά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v