Αποσύρεται η διάταξη για συμβασιούχους

Σε απόσυρση της διάταξης για τους συμβασιούχους του δημοσίου και τις προσωρινές διαταγές οδηγήθηκε η κυβέρνηση μετά την κόντρα Ρουπακιώτη - Μανιτάκη και την άρνηση του δεύτερου να υπογράψει.

Αποσύρεται η διάταξη για συμβασιούχους
Σε απόσυρση της διάταξης για τους συμβασιούχους του Δημοσίου προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να λύσει το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε από την κόντρα Ρουπακιώτη - Μανιτάκη.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει διάταξη η οποία προέβλεπε την απομάκρυνση από το Δημόσιο όσων συμβασιούχων έχουν επιστρέψει με προσωρινές διαταγές που εκδόθηκαν από δικαστήρια.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε έτοιμος να μην υπογράψει το νομοσχέδιο. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης υπογράμμισαν ότι δεν νοείται ο κ. Ρουπακιώτης να υπογράψει διάταξη που καταργεί δικαστικές αποφάσεις, έστω και προσωρινού χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη δε διάταξη χαρακτηρίζεται από τους ίδιους προσβλητική.

Aπό την πλευρά του, ο Αντώνης Μανιτάκης που εισηγήθηκε τη συγκεκριμένη ρύθμιση προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι η διάταξη αφορά μόνο χρονικούς περιορισμούς από τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια αγωγή, προκειμένου να εκδικάζεται η κύρια αγωγή σε εύλογο χρόνο, χωρίς να γίνεται κατάχρηση χρόνου με αναβολές, που μπορεί να φτάνουν και τα πέντε χρόνια.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία του Σαμαρά με τον Φώτη Κουβέλη, δεδομένου ότι οι δύο εμπλεκόμενοι υπουργοί είναι επιλογές της ΔΗΜΑΡ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v