Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Απέκτησε επιπλέον 300 ακίνητα

Υπό τον έλεγχο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων πέρασαν 300 ακίνητα τα οποία κρίνεται ότι έχουν εμπορικό ενδιαφέρον. Στόχος η μεταβίβασή τους στον ιδιωτικό τομέα. Ποια είναι τα φιλέτα που οδεύουν προς αξιοποίηση.

ΤΑΙΠΕΔ: Απέκτησε επιπλέον 300 ακίνητα
Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) μεταβιβάζονται, ώστε στη συνέχεια να πουληθούν, περί τα 300 ακίνητα σε ολόκληρη την Ελλάδα, με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, που δημοσιεύθηκε προ ημερών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πρόκειται για ένα από τα «πακέτα» που με βάση το μνημόνιο πρέπει να μεταφερθούν στο ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό περιλαμβάνει γήπεδα όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κτίρια της ΕΡΤ, τεράστιες τουριστικές εκτάσεις στο Αιγαίο και στο Ιόνιο (Ρόδο, Κέρκυρα κ.α.), κάμπινγκ ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών στην Αιδηψό, στα Καμμένα Βούρλα κ.ά.

Με βάση την ίδια απόφαση, που δημοσιεύθηκε την περίοδο του Πάσχα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζονται ο πρώην εργοταξιακός χώρος για τη ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, τα Ξενία Βυτίνας, Δελφών, Αράχωβας και Καρτερού Ηρακλείου, το ξενοδοχείο Λητώ στη Μύκονο, οικία στην Οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα, το Κτήμα Ζαχάρως στην Ηλεία, το Κτήμα Καραθώνα στο Ναύπλιο, ακίνητο στο Πήλιο καθώς και 228 μικρότερα οικόπεδα ανά την Ελλάδα (αρκετά από τα οποία διαθέτουν και κτίσματα).

Με βάση το μνημόνιο, εντός του πρώτου τριμήνου έπρεπε να έχουν εισφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ 40 ακίνητα προς αξιοποίηση. Με την πρόσφατη απόφαση ξεκινά η σταδιακή μεταφορά στο Ταμείο της πλήρους κυριότητας άλλων 3.150 ακινήτων που έχουν ήδη προεπιλεγεί και έχουν αξιολογηθεί ως περιουσιακά στοιχεία με εμπορικό ενδιαφέρον.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται στο νέο μνημόνιο πως θα μεταφέρει στο Ταμείο τουλάχιστον 250 ακίνητα ανά τρίμηνο, καθώς επίσης πως δεν πρόκειται να υπάρξουν περιπτώσεις μεταφοράς ακινήτων σε τρίτους κρατικούς οργανισμούς όπως οι δήμοι, αλλά και η επενδυτική εταιρεία ακινήτων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ολόκληρη η απόφαση εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v