Απεργία μέσα στις Πανελλαδικές αποφάσισε η OΛΜΕ

Πενθήμερη απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις αποφάσισε η ΟΛΜΕ. Κυβερνητικά στελέχη αφήνουν ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο τονίζοντας πως «οι εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε».

Απεργία μέσα στις Πανελλαδικές αποφάσισε η OΛΜΕ
Για αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι πανελλαδικές εξετάσεις έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντήσή του με τον πρωθυπουργό. «Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους» δήλωσε με νόημα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στο τραπέζι της συνάντησης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Νωρίτερα και μετά από μία ταραχώδη συνεδρίαση υπερψηφίστηκε με ψήφους 9 υπέρ και 2 κατά (ΕΣΑΚ ΔΕΕ παράταξη του ΚΚΕ) από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το απεργιακό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης που θα τεθεί υπό την κρίση των τοπικών ΕΛΜΕ προτείνεται:
-24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων (17/5) και
-πενθήμερη απεργία από τις 20 μέχρι τις 24/5.

Γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις ΕΛΜΕ στις 14/5 ημέρα Τρίτη και Γ.Σ. Προέδρων την Τετάρτη 15/5.

Εφόσον η πρόταση της ΟΛΜΕ συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και ξεκινήσει η απεργία, θα ξαναγίνουν Γ.Σ. έως τις 24/5 για περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης και συνέχιση της απεργίας.

Νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, δεσμεύτηκε ότι το ωράριο διδασκαλίας δεν θα αυξηθεί για τους καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων.


Δείτε τι δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος



ΔΗΜΑΡ: Καλούμε την ΟΛΜΕ να επανεξετάσει τη στάση της

Η πρόταση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μία επιλογή που πλήττει κατάφορα τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η διεκδίκηση αιτημάτων ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με ακραίες και εκβιαστικές ενέργειες που βάζουν την κοινωνία απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, καλούμε την ηγεσία της ΟΛΜΕ να επανεξετάσει τη στάση της και να μην προβεί σε ενέργειες που προσβάλλουν την ίδια την κοινή λογική.

Καλούμε και τις δυο πλευρές να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου, προκειμένου να βρεθεί συναινετική λύση στα ζητήματα που έχουν ανακύψει.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v