Δωδεκάνησα: Ανοικτά καταστήματα την Κυριακή

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, δίνεται η δυνατότητα για παράταση του ωραρίου και την κατ' εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Δωδεκάνησα: Ανοικτά καταστήματα την Κυριακή
Την ώρα που υπουργείο Ανάπτυξης και οι έμποροι συνεχίζουν να μετρούν τις δυνάμεις τους και να συγκρούονται για το πόσες και ποιες Κυριακές θα παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα μέσα στο έτος, εν όψει και της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου το οποίο στην αρχική του μορφή περιλαμβάνει και το επίμαχο άρθρο για το άνοιγμα των καταστημάτων προαιρετικά όλες τις Κυριακές του χρόνου για τα μικρά και μεσαία καταστήματα, τα Δωδεκάνησα δείχνουν τον δρόμο.

Απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου ανάβει το πράσινο φως για την παράταση ωραρίου και την κατ' εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση στο νομό Δωδεκανήσου.

Η συγκεκριμένη απόφαση, υπ’ αριθ. 873, δίνει τη δυνατότητα παράτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κάθε είδους με εξαίρεση αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 42 του Νόμου 1892/1990, στο άρθρο 14 του Ν.2194/1994 και στο άρθρο 10 παρ. 1 Ν.3377/2005 μέχρι τις 24:00 από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο κάθε εβδομάδας και για την χρονική περίοδο έως 15 Νοεμβρίου 2013.

Επίσης προβλέπεται η κατ' εξαίρεση λειτουργία τις Κυριακές και ημέρες αργίας:?

1) των Εμπορικών καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση όπως, ειδών λαϊκής τέχνης, γουναράδικων, δερμάτινων ειδών, αργυροχρυσοχοείων, τροφίμων - ποτών και τουριστικών ειδών, με την αυστηρή προϋπόθεση της αποκλειστικής πώλησης ειδών που προβλέπονται στην άδεια λειτουργίας ή στην έναρξη επιτηδεύματος (όπου δεν απαιτείται έκδοση άδειας λειτουργίας) αυτών μέχρι 24.00 μ.μ.

2) των οπωροπαντοπωλείων και κρεοπωλείων, των τοπικών Κοινοτήτων που εξυπηρετούν τοπικές ανάγκες, από 10.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ. άνευ απασχολήσεως προσωπικού.

Από τ' ανωτέρω εξαιρούνται και παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου ( υπεραγορές ), ενώ για το απασχολούμενο προσωπικό θα ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 42 του Ν. 1892/1990.

Η απόφαση αυτή ισχύει για το χρονικό διάστημα έως τις 15 Νοεμβρίου του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v