Citi: Συζητάμε με ελληνικές εταιρείες για ομόλογα

Η Citi βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις για την έκδοση ομολόγων. Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στη χώρα συνολικά. Πλούσιοι Έλληνες και hedge funds πίσω από τη ζήτηση.

Citi: Συζητάμε με ελληνικές εταιρείες για ομόλογα
Οι ελληνικές εταιρείες επιστρέφουν σταδιακά στις αγορές ομολόγων, καθώς το κόστους δανεισμού συνεχίζει να μειώνεται και οι επενδυτές είναι πιο πρόθυμοι να λάβουν ριψοκίνδυνα στοιχήματα για να "φουσκώσουν" τις αποδόσεις τους.

Όπως μεταδίδει η WSJ, στελέχη τραπεζών υποστηρίζουν ότι οι επιτυχημένες πωλήσεις από τον ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ μπορεί να ενθαρρύνουν και άλλες επιχειρήσεις να εκδώσουν ομόλογα.

Πολλοί εκτιμούν πως η ζήτηση για ελληνικά ομόλογα προέρχεται από πλούσιους Έλληνες επενδυτές, ιδιωτικές τράπεζες και hedge funds από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Την ίδια ώρα εκτιμούν πως αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στην Ελλάδα συνολικά.

"Λαμβάνουμε ένα σταθερό μήνυμα από επενδυτές ότι νιώθουν ολοένα και πιο ασφαλείς με την Ελλάδα και είναι πιο πρόθυμοι να ρίξουν μια ματιά" ανέφερε στη WSJ ο Jason Bruhl, ανώτατο στέλεχος της Citi στο Λονδίνο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις για την έκδοση νέων ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v