Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΕ: Σειρά διαλέξεων έως τις 5 Ιουνίου

Σειρά διαλέξεων για το περιβάλλον, τη χωροταξία και την πολεοδομία, με ομιλητές διακεκριμένους νομικούς, διοργανώνει έως και τις 5 Ιουνίου το ΤΕΕ.  

ΤΕΕ: Σειρά διαλέξεων έως τις 5 Ιουνίου
Από αύριο και κάθε Τετάρτη, ως και τις 5 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) τα άκρως επίκαιρα θέματα δικαίου για το Περιβάλλον, τη Χωροταξία και την Πολεοδομία, τα οποία απασχολούν τον τεχνικό κόσμο, αλλά και το σύνολο των πολιτών, θα αποτελέσουν ένα κύκλο διαλέξεων με ομιλητές διακεκριμένους νομικούς.

Πρόκειται για ακόμη μια πρωτοβουλία του ΤΕΕ, να θέσει κατά τρόπο υπεύθυνο τα επιστημονικά ζητήματα σε δημόσιο διάλογο, η οποία θα ολοκληρωθεί με μια ευρεία συζήτηση «στρογγυλού τραπεζιού» υπό τον γενικό τίτλο «Το περιβάλλον σε κρίση».

Αναλυτικότερα:

Αύριο, Τετάρτη, 15 Μαΐου, η Σύμβουλος Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (εισηγήτρια και της πρόσφατης συζήτησης στο ΣτΕ για την απόρριψη του νόμου για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων), θα μιλήσει με θέμα «Χωροταξία και Ενέργεια».

Την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Μαΐου, η Δρ Νομικής, δικηγόρος Ιωάννα Κουφάκη, θα αναφερθεί στις «Επιτρεπόμενες χρήσεις σε περιοχές του δικτύου Natura 2000», ενώ,

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου, ο Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Δημήτρης
Βασιλειάδης, θα μιλήσει για τις «Πλημμέλειες οικοδομικής άδειας».

Ο κύκλος των επίκαιρων αυτών διαλέξεων θα κλείσει την Τετάρτη 5 Ιουνίου, με το «στρογγυλό τραπέζι», στο οποίο θα συμμετέχουν οι: Χρήστος Σπίρτζης, Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γλυκερία Σιούτη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Πολύζος, Καθηγητής ΕΜΠ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, προς τιμήν, μάλιστα, του οποίου θα διεξαχθεί η εκδήλωση.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ( Νίκης 4, 1ος όροφος), με ώρα έναρξης στις 18:00 και είσοδο ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v