E. Rahbari: Η Fitch δεν έπεισε τον… Mr Grexit

Είναι ξεκάθαρο ότι οι κίνδυνοι δεν έχουν εκλείψει και δεν θα εκλείψουν για αρκετά χρόνια ακόμη, δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος διεθνούς οικονομίας της Citi Research, που καθιέρωσε τον όρο Grexit.

E. Rahbari: Η Fitch δεν έπεισε τον… Mr Grexit
Ο Ebrahim Rahbari, ο άνθρωπος που εφηύρε τον όρο Grexit, πιστεύει ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν έχει εκλείψει, παρά την αναβάθμισή της από τον οίκο αξιολογήσεων Fitch, χθες.

"Νομίζω ότι οι κίνδυνοι δεν έχουν αλλάξει πολύ από πέρσι μέχρι σήμερα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν εκλείψει και δεν θα εκλείψουν για αρκετά χρόνια ακόμη", δήλωσε στο CNBC ο κ. Rahbari, διευθυντής του τμήματος διεθνούς οικονομίας της Citi Research, ο οποίος καθιέρωσε τον όρο Grexit τον Φεβρουάριο του 2012.

"Τον Φεβρουάριο του 2012, οι πιθανότητες να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη συνέχισαν να ανεβαίνουν. Μάλιστα δεν είχαν φτάσει σε ζενίθ όταν εφηύρα τον όρο και συνέχισαν να ανεβαίνουν τους μήνες που ακολούθησαν΄".

Σχολίασε ότι η αισιοδοξία που διαπνέει το τελευταίο διάστημα τη χώρα, ειδικά μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε 'B-' από 'CCC', οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι αγορές έχουν πλέον προεξοφλήσει τους κινδύνους που θέτει η Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v