Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίχαλος: Ανοιχτός δρόμος για κινεζικές επενδύσεις

Ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός για να πραγματοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις κινεζικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, αλλά και για να επιτευχθούν εμπορικές συμφωνίες, τόνισε ο Κ. Μίχαλος μετά το ταξίδι στην Κίνα.

Μίχαλος: Ανοιχτός δρόμος για κινεζικές επενδύσεις
Στην αξιοποίηση των επαφών που είχαν οι εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικότητας με Κινέζους επιχειρηματίες, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Πεκίνο και τη Σανγκάη, στοχεύει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Όπως δήλωσε μετά την επιστροφή του από την Κίνα ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός για να πραγματοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις κινεζικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, αλλά και για να επιτευχθούν εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Ο κ. Μίχαλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Κίνας (China Chamber of Commerce for Import & Export of Machinery & Electronic Products) κ. Zhang Yujing, καθώς και με τη Γενική Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Τροφίμων της Κίνας (China Chamber of Commerce for I/E of Foodstuffs, Native Produce and Animal By-Products) κα. Li Li και συζήτησαν αναλυτικά τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε η Επιμελητηριακή κοινότητα να πρωτοστατήσει στην περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και να διευκολύνει τη σύναψη και ολοκλήρωση συμφωνιών μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών στους τομείς ενδιαφέροντός τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ είχε συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας κ. Zhang Bohui, με τον οποίο συζήτησε κυρίως το ζήτημα της άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων που δυσχεραίνουν σήμερα τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων Ελλάδας και Κίνας.

Ο κ. Μίχαλος συναντήθηκε και με εκπροσώπους της επενδυτικής εταιρείας Fosun στους οποίους και ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, καλώντας τους να επιλέξουν την Ελλάδα ως χώρα τοποθέτησης επενδυτικών κεφαλαίων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ είχε επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους τραπεζικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων στο χώρο της ενέργειας, εταιρειών διαχείρισης ακινήτων και επιχειρήσεων στο χώρο τροφίμων και ποτών.

Τις επόμενες ημέρες η ΚΕΕΕ και το ΕΒΕΑ θα αποστείλουν επίσημες προσκλήσεις στα προαναφερόμενα Κινεζικά Επιμελητήρια, προκειμένου εκπρόσωποί τους να επισκεφθούν τη χώρα μας σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο και τη Σανγκάη, ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση εμπορικών συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v