Στ. Καλαφάτης: Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων

Σημείωσε πως εντείνονται οι προσπάθειες για την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου που διαθέτει η χώρα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να διασφαλιστούν νέα έσοδα.

Στ. Καλαφάτης: Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων
Πριν από ένα χρόνο κάποιοι θεωρούσαν την Ελλάδα ιφιγένεια. Τώρα είμαστε σε άλλη κατάσταση και άλλο κλίμα, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας σε συνέδριο για την προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Υποστήριξε ότι εκδηλώνεται έντονο διεθνές ενδιαφέρον για νέες και δυναμικές επενδύσεις. «Τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν, αποτελούν απτή και αδιαμφισβήτητη απόδειξη. Φαίνεται, επίσης, ότι το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας θα καταγράψει φέτος νέο ρεκόρ. Υπάρχει σημαντική αύξηση των εξαγωγών και βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών».

Σημείωσε πως εντείνονται οι προσπάθειες για την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου που διαθέτει η χώρα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να διασφαλιστούν νέα έσοδα, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για την εθνική οικονομία. «Πάντοτε βέβαια με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, και απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v