Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρόικα σε εφορίες:Στοχεύσατε δικηγόρους, γιατρούς

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικας αναγνωρίζουν τις προσπάθειες βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης, αλλά σημειώνουν ότι οι επιδόσεις παραμένουν κατώτερες των στόχων. Προτείνουν εστιασμένους ελέγχους.

Τρόικα σε εφορίες:Στοχεύσατε δικηγόρους, γιατρούς
Συστάσεις για αύξηση των ελέγχων σε ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα όπως γιατροί και δικηγόροι απευθύνουν προς το υπουργείο Οικονομικών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε νέα αξιολόγηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που παρουσιάζει η Καθημερινή.

Οι εμπειρογνώμονες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης, αλλά σημειώνουν ότι οι επιδόσεις παραμένουν κατώτερες των στόχων.

Κατά προτεραιότητα, στο στόχαστρο πρέπει να τεθούν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν δαπάνες διαβίωσης άνω των 150 χιλιάδων ευρώ και μεταβιβάσεις περιουσίας άνω των 400.000 ευρώ.

Η έκθεση που κινείται στο πλαίσιο προηγούμενων προτάσεων που είχε καταθέσει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ για την καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας του εισπρακτικού μηχανισμού καταγράφει το μικρό ενδιαφέρον για τη στελέχωση θέσεων ελεγκτών, δεδομένου ότι προκηρύχθηκαν 4.091 θέσεις και μόνο 2.520 υποψήφιοι υπέβαλαν αιτήσεις, εκ των οποίων μόνο το 55% διαθέτει προηγούμενη πείρα σε ελέγχους.

Παράλληλα, καλεί τα στελέχη του εισπρακτικού μηχανισμού να εκπαιδευτούν και να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων που έχουν για ελέγχους σε πραγματικό χρόνο μέσω του συστήματος ELENXIS, κάτι που τώρα δεν… πολυγίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v