Λυκουρέντζος: Υπάρχουν ελλείψεις στα νησιά

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι υπάρχουν μεν ελλείψεις, αλλά το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η πρόσληψη μόνιμων ιατρών για όλα τα νησιά του Αιγαίου,

Λυκουρέντζος: Υπάρχουν ελλείψεις στα νησιά
Παραδέχεται ο υπουργός Υγείας την ύπαρξη κενών στις δημόσιες μονάδες Υγείας στα νησιά.

Μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή, ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι υπάρχουν μεν ελλείψεις, αλλά το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η πρόσληψη μόνιμων ιατρών για όλα τα νησιά του Αιγαίου, εκτός των 53 επικουρικών οι οποίοι ανακοινώθηκαν προ ημερών.

Σύμφωνα με το iatronet.gr, ο υπουργός σημείωσε ότι αναζητούνται κίνητρα, ώστε να καλυφθούν και οι 'άγονες' θέσεις αγροτικών ιατρών, ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου, ενώ θα υπάρξει ενίσχυση και του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο πάντοτε των σημερινών μας δυνατοτήτων.

Αναφορικά με τις εφημερίες για το νοσοκομείο της Σάμου έχουν προβλεφθεί για τις εφημερίες 1.108.000 ευρώ και έχουν ήδη διατεθεί 554.000 ευρώ, ενώ για τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα το ποσό ανέρχεται στα 432.000 ευρώ από τα οποία έχουν αποσταλεί 215.000 ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Για το τμήμα αιμοκάθαρσης στην Ικαρία, του οποίου η υποδομή προέρχεται από δωρεά, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διορθωτική παρέμβαση στην προκήρυξη των επικουρικών ιατρών, ώστε να λειτουργήσει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διοικητική ενοποίηση μονάδων Υγείας, τονίζοντας ότι 'δεν επιχειρούμε να υποβαθμίσουμε κάποιο νοσοκομείο'.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v