Επιστολή-έκκληση σε Σαμαρά να μην διαλυθεί το ΕΚΕΒΙ

"Κύριε Πρωθυπουργέ, Τι προτίθεται να κάνει η ελληνική Κυβέρνηση για τον πολιτισμό και ειδικότερα για το βιβλίο;", αναρωτιέται η Ενωση Ελληνικού Βιβλίου.

Επιστολή-έκκληση σε Σαμαρά να μην διαλυθεί το ΕΚΕΒΙ

Επιστολή στον πρωθυπουργό με αίτημα να μην διαλυθεί το ΕΚΕΒΙ έστειλε η Ενωση Ελληνικού Βιβλίου. Σε αυτή αναφέρει ότι το ΕΚΕΒΙ είναι ο μοναδικός φορέας αρμόδιος για την άσκηση της πολιτικής του βιβλίου, έχοντας αποδείξει στα 19 χρόνια της ύπαρξής του, και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, τη χρησιμότητά του για την προώθηση της ανάγνωσης και του βιβλίου.

«Στο πλαίσιο της νέας αυτής διαμαρτυρίας μας, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε κάποιες βασικές δράσεις του ΕΚΕΒΙ και τα καταστροφικά για το βιβλίο αποτελέσματα της επικείμενης κατάργησης του Κέντρου και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στη Γραμματεία του Υπουργείου» αναφέρει η επιστολή και στέκεται:


* Στις μεγάλες Εκθέσεις Βιβλίου στη χώρα που διοργανώνει το ΕΚΕΒΙ το οποίο έχει την τεχνογνωσία, όπως η πρόσφατη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

* Στη ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, τη βάση δεδομένων για τη βιβλιοπαραγωγή, που εξυπηρετεί όλους τους επαγγελματίες του βιβλίου, ιδιαίτερα δε τους βιβλιοπώλες, καθώς και χιλιάδες αναγνωστικού κοινού, και πλέον βρίσκεται μετέωρη.


«Κύριε Πρωθυπουργέ, Τι προτίθεται να κάνει η ελληνική Κυβέρνηση για τον πολιτισμό και ειδικότερα για το βιβλίο; Η χάραξη στρατηγικής πολιτικής για τον πολιτισμό και το βιβλίο δεν αφορά μόνο όσους έχουν άμεση σχέση, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία του σήμερα και των γενεών που θα ακολουθήσουν», αναρωτιέται η Ενωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v